‘In globo’ waren de afgelopen Zomerend-feesten in Hove een groot succes. Het weer zat gelukkig goed mee – ondanks een lichte dreiging zaterdagnamiddag rond 17.00u. – en dit bracht veel volk naar het commerciële centrum van de gemeente aan de Kapelstraat en het Sint-Laureysplein. De caféterrassen en tijdelijke constructies van verenigingen zaten goed vol met optimistische mensen. De tapkranen werkten goed ! … De 10de Brunch voor een sociaal schoolproject in Oeganda in zaal ‘Da Capo’ zat afgeladen vol.

P1030564

Spijtig genoeg heeft Hove geen wielerwedstrijd meer, maar de Hovese Vitesseclub vond er een alternatief op in de vorm van een trotinettenkoers voor het jonge volkje. De eerste opkomstcijfers waren nog niet spectaculair, maar de basis is gelegd voor een nieuwe sportieve activiteit.

P1030570
de toekomstige ‘kampioenen’ …

De rommelmarkt op zaterdag rond het kerkplein en in de Mortselsesteenweg trok ook het nodige volk van buiten de gemeente. Hier is zeker nog groeimarge op de parking achter C.C. ‘De Markgraaf’.

P1030563
onze ‘reuzen’ …

Verder was er nog de klassieke straatanimatie van de dorpsreuzen met de Hovese Peer de Garde, vertellingen, een ballonwedstrijd, kindergrime, een nostalgische kinderstoet, een kindershow door DJ Stefaan Beeldens, optredens van Melanie Mertens Polak, Sylvia Gomez, Arlikino, Rope Skipping, Movimento, de live band Jean et les Flamands en zaterdagavond vanaf 22.00u. het optreden van Sergio. Deze artiest trok een vol Sint-Laureysplein en vele toeschouwers kregen na zijn uurtje optreden er nog niet genoeg van en dansten de nacht in … al dan niet met liters gerstenat in de buurt …

 

Het geplande feestelijk vuurwerk werd afgelast wegens veiligheidsredenen. Het was namelijk veel te droog en één vonk zou tot een catastrofe kunnen leiden.

P1030583
Sergio met ‘de Willy’ …

We kijken alvast uit naar de 43ste zomerend-feesten op 25 en 26 augustus 2017.

P1030506
we hadden het nodig …

 

Foto’s © Gazet van Hove.