Het werd opnieuw een mooie oogst in de 4e provinciale B reeks het voorbije weekend meldt ons Rudy Boels, onze reporter bij Hove Sport. Zondag jl.  moest de eerste ploeg van Hove Sport het (kunstgras)veld in op Ternesse B, nobele onbekende in de reeks want ze zijn juist van start gegaan. Het jonge geweld van Ternesse nam dan ook een stevige start en Hove werd een tijdje in de greep gehouden op eigen helft. Lang duurde dit niet en ongeveer halfweg de eerste helft kregen we een pittige, goed over en weer gaande wedstrijd. Hove was het gevaarlijkst en door de thuisdoelman en een gebrek aan dat tikkeltje geluk, stond de brilscore op het bord bij de rust. 0-0 .

P1030658

Na de pauze nam Hove het voortouw en opnieuw kenden ze geen geluk wanneer drie, vier opeenvolgende pogingen konden gekeerd worden. Het lukte dan toch in de 54-ste minuut wanneer Jordan Matje van dichtbij de 0 – 1 tegen de netten kon trappen maar … door iets te groot enthousiasme trok hij zijn truitje uit bij de viering, hij had al geel en hij kreeg dan ook, reglementair correct, een tweede gele kaart en wedstrijd voorbij. Zo mist hij ook de volgende wedstrijd van zondag a.s. thuis tegen VC Mortsel OG.

P1030662

Hove Sport kreeg het even wat moeilijker maar wanneer ook een thuisspeler een tweede gele kaart kreeg was er aan een bevrijd Hove nog weinig te doen. Nick De Haes kopte in de 68-ste minuut de 0 – 2 binnen, Jonas Van Heester scoorde simpel de 0 – 3 na 80 minuten en Tom Kinsabil zette de kers op de taart, kort voor affluiten (0 – 4). Door het doelpuntensaldo komt Hove Sport zelfs aan de leiding in het klassement. Mooie collectieve prestatie in een aanvankelijk fel betwiste maar toch faire wedstrijd. Volgende week zondag is er de derby op Hove Sport om 15.00u. tegen VC Mortsel Oude God. Supporters zeker op post.

Radio Frekwent wenst Hove Sport alvast veel succes toe.