Wist je dat de hoofdas in Mortsel 35 vuilnisbakken telt ? Geen reden dus om zwerfvuil achter te laten op straat. En toch gebeurt het nog te vaak. Daarom wijzen sinds deze week groene stapjes de weg naar die 35 vuilnisbakken. Een excuus om iets op straat te gooien is er dus niet meer.

De groene stapjes brengen iedereen op het rechte pad richting vuilbak. Iets waar Mortsel de mensen graag voor wil belonen. Stuur daarom een leuke zwerfie* naar samenleving@mortsel.be en maak kans op een prijs. Tijdens de Europese Week van de Afvalvermindering (19 tot 27 november) maken we de 5 winnaars bekend. (*een zwerfie is een selfie/foto van jezelf terwijl je een stuk afval wegwerpt).

P1020936
Fort 4, Mortsel

Deze ludieke campagne is opnieuw een stap in de goede richting voor een mooi Mortsel. Stad Mortsel levert namelijk al langer inspanningen op het vlak van afval en zwerfvuil. Waar mogelijk willen we dat op een positieve manier doen door te sensibiliseren en te belonen.

–  In het verleden reikte de stad bijvoorbeeld al positieve GAS-boetes uit in de vorm van cadeaubonnen van de stad.

–  Mortselaars kunnen ‘Buurtboener’ worden en een stukje Mortsel netjes houden of een vuilbakje adopteren. Ze krijgen hiervoor van ons de nodige materialen.

–  Tweemaal per jaar trekt het stadsbestuur onder de noemer ‘Mooi Mortsel’ naar een bepaalde wijk om daar een grote opkuisactie te organiseren op basis van opmerkingen van de buurtbewoners.Van maandag 3 tot vrijdag 7 oktober is de buurt ‘Ten Dorpe’ aan de beurt. Meer info via www.mooimortsel.be.

–  Vorig jaar was er de campagne ‘Mortsel trapt er niet in’ om hondeneigenaars te sensibiliseren hun hondendrol op te ruimen met een zakje en daarna in de vuilbak te gooien.

Ook de handelaars zijn fan van een propere straat. Ze engageren zich om voor eigen deur te vegen en ons centrum mee net te houden.

www.mortsel.be .

logo Mortsel

Foto’s (c) Reporters .