Meer info en inschrijven in het dienstencentrum, tel. 03 / 454 08 37, e-mail : dienstencentrum@ocmwhove.be .

Begeleide wandeling ‘De Seefhoek en de Stuyvenbergwijk’

Op maandag 24 oktober, om 14.00 uur aan de SintWillibrorduskerk in de Kerkstraat. De wandeling is ongeveer 2,5 kilometer lang, aan een rustig tempo en met veel rustmomenten. Gids: Rudi Mahieu. Kostprijs: 3 EUR, te betalen bij inschrijving (verplicht vóór 18 oktober in het dienstencentrum). Bij regen gaat de wandeling niet door.

OCMW Dienstencentrum Ten Hove

Cursus Android-tablet voor beginners

Steeds meer mensen hebben een tablet, gekregen of zelf gekocht. Maar niet iedereen kan er zomaar van eerst af aan mee werken. Voor die mensen hebben de vrijwillige computerlesgevers van het dienstencentrum een cursus ontwikkeld. Je leert er wat je met een tablet kan doen en vooral : wat je niet met een tablet kan doen, welke soorten tablets er zijn en wat het onderscheid is, hoe je je tablet aan (en af) zet en hoe je werkt met een ‘touch screen’ of aanraakscherm, hoe je op het internet geraakt met je tablet en hoeveel dat kan kosten, wat ‘Apps’ zijn en hoe je ze kan installeren, hoe je foto’s en filmpjes kan maken met je tablet,…

De lessen worden gegeven aan een laag tempo en er is ook altijd een begeleider aanwezig om je individueel verder te helpen. Breng voor de cursus je eigen Android-tablet mee om op te werken, zo kan je tijdens de les mee oefenen en proberen. Het is evenwel niet de bedoeling om die tijdens de cursus voor iedereen individueel te gaan installeren of bijwerken. Dat wordt huiswerk !

Let op: deze opleiding is uitsluitend voor tablets die werken met Android-software, dat wil zeggen: géén iPads van Apple of Microsoft-tablets met Windows8! Breng voor alle zekerheid je tablet mee bij je inschrijving, dan ben je zeker dat je goed zit en voorkom je wellicht teleurstellingen.

Op maandag 10, 17 en 24 oktober, telkens van 13.30 tot 16.00 uur in het dienstencentrum. Kostprijs : 15 EUR voor de ganse reeks. Indien de kostprijs voor jou een probleem is kan je contact opnemen met de centrumleider. Zij zal jouw vraag in alle discretie behandelen en samen met jou een oplossing zoeken. Inschrijven is verplicht, in het dienstencentrum en breng je tablet mee.

 

Sjoelbak

Zin om nog eens te sjoelbakken ? Sjoelbakken is een gezelschapsspel waarbij de spelers schijfjes door vier kleine gleufjes op het einde van de plank moeten schuiven. De schijven krijgen een aantal punten van het vak waarin ze terecht zijn gekomen. Op donderdag 6 oktober organiseert Dienstencentrum Ten Hove een sjoelbaknamiddag. Er zullen voldoende sjoelbakken aanwezig zijn zodat er in competitie kan worden gespeeld. De hoogste score wint ! Wil je graag deelnemen ? Kom dan gerust langs om een spelletje te spelen. Iedereen is welkom vanaf 14.00 uur.

Geld euro's

Discussienamiddag ‘Negatieve rente !

Hoe is het zover kunnen komen ?’ Als er één zekerheid was in het leven, dan was het wel deze : wie spaart, verzekert zichzelf van een mooi appeltje voor de dorst. Want het appeltje werd een appel, dankzij de rente. Maar de voorbije maanden is die zekerheid helemaal op de helling komen te staan nu sommige banken een negatieve rente in het vooruitzicht stellen. Of hoe je in de toekomst misschien geen geld krijgt maar moet geven als je geld op een spaarrekening zet. De omgekeerde wereld dus. Hoe is het zo ver kunnen komen?

Frank Vanaerschot, inhoudelijk coördinator van FairFin, probeert deze prangende vraag te beantwoorden op donderdag 27 oktober om 14 uur. De toegang is gratis, maar inschrijven verplicht en dit ten laatste op 20 oktober via tel. 03 / 454 08 37 of e-mail: dienstencentrum@ocmwhove.be. In samenwerking met Vormingplus Antwerpen.

Geld 100 dollar

Film ‘The Full Monty’

Een Britse komedie uit 1997 van Peter Cattaneo met in de hoofdrollen Robert Carlyle, Mark Addy, William Snape, Steve Huison, Tom Wilkinson, Paul Barber en Hugo Speer. Geïnspireerd door het succes van een mannelijke stripact, besluiten zes werkloze arbeiders hun financiële situatie te verbeteren. Gaz overtuigt zijn collega’s dat een strip-act waarbij ze alles uitdoen (‘to go the full monty’) veel geld in het laatje kan brengen. Deze hilarische zwarte komedie werd de meest succesvolle Europese film aller tijden. Elke filmliefhebber welkom op donderdag 13 oktober om 14.00 uur (zaal open om 13.30 uur). Gratis toegang. Na de film kan je nog gezellig nakaarten. Graag een seintje als je komt.

dienstencentrum ten Hove

Informatieavond over menopauze : beter begrijpen om er beter mee te leven

De menopauze is een onderwerp waar vandaag nog heel wat onwetendheid over bestaat en waar een taboe op rust. Met deze informatieavond wil men vrouwen maximaal informeren, geruststellen en aanzetten om eventuele klachten met hun huisarts of gynaecoloog te bespreken. Elke vrouw wordt er ooit mee geconfronteerd. Meestal manifesteert het zich rond het vijftigste levensjaar. Het kan aanleiding geven tot allerlei klachten, maar dé menopauze bestaat niet. Elke vrouw beleeft immers haar eigen menopauze. Wat kan je verwachten ? Vijf boeiende sprekers die op een eenvoudige maar wetenschappelijke manier uitleg geven over de oorzaken, de gevolgen en hoe je er mee moet omgaan. Nadien heb je de mogelijkheid om discreet en anoniem vragen te stellen. Op woensdag 5 oktober om 19.30 uur in de Mark Liebrecht Schouwburg, Heilig-Kruisstraat 16 in Mortsel. De toegang is gratis. Inschrijven is noodzakelijk via e-mail : gezondheid@mortsel.be of tel. 03 / 444 17 75.

Foto’s © Reporters.