Hilde Vervliet is naarstig op zoek naar een onderkomen voor haar unieke collectie kinderwagens. Het levenswerk van Hilde heeft nood aan een ruimte waar ze kunnen worden gestald. “Mijn wagens staan momenteel in kasteel Cantecroy en op de zolder van het Mortselse stadhuis. Het toeval wil dat ik nu op beide plaatsen weg moet. Het stadhuis wordt verbouwd. Dit was aangekondigd en hiervoor heb ik nog tijd gekregen tot 1 april 2017. Maar plots moeten mijn kinderwagens nu ook weg uit de kelder van Cantecroy en dit tegen 1 oktober”, doet Hilde het verhaal.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ze hoopt op een definitieve oplossing. “Ik zou graag een plaats hebben waar de kinderwagens van beide locaties samen kunnen komen. Het zijn 265 stuks. Maar sommige zijn dubbel of minder relevant in de collectie. Daarom ben ik al tevreden met een ruimte voor 170 wagens of zo’n 700 vierkante meter.”
Hilde hoopt niet dat ze haar collectie moet verkopen. “Dat is de allerlaatste oplossing. Want ook dit is erfgoed geeft Hilde verder nog aan. Tijdens een rondleiding en tentoonstelling reageren mensen altijd heel emotioneel op de stukken. Kinderwagens maken veel los bij de mensen, het is ook een sociaal gegeven.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Indien iemand een ruimte heeft voor de collectie van Hilde Vervliet kan u haar altijd mailen via  kinderwagens@skynet.be. Mevrouw Vervliet bedankt U alvast hartelijk als U haar kan helpen bij het behouden van haar unieke collectie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand.

Foto’s (c) Gazet van Hove.