HOVE

De eerste Hovese gemeenteraad na de zomervakantie moest zich uitspreken over een aantal verkeersingrepen aan de Lintsesteenweg en de Jos Coveliersstraat.

Dit project stond reeds lang in de stijgers (2009). In 2015 heeft de hogere overheid eindelijk de financiële middelen vrijgegeven voor het rioleringsluik door de Vlaamse Milieu Maatschappij. De bovenbouw wordt ermee vernieuwd.

kapelleke Lintsesteenweg_1

Met dit project worden beide straten grondig vernieuwd. Volgende werken worden er voorzien : opbraak van bestaande verhardingen, opbrak van een deel van de bestaande riolering, aanleg van nieuwe DWA-leiding (Holle Weg, Boechout), aanleg van een gedeeltelijk gescheiden rioleringsstelsel in de Jos Coveliersstraat, aanleg van nieuwe RWA-riolering (Lintsesteenweg), rioolrenovatie, voorzien van huisaansluitingen DWA (droogweerafvoer) en RWA (rioolwaterafvoer), aanleg nieuwe wegenis in asfaltverharding met betonnen kantopsluiting, aanleg van nieuwe wegenis in betonverharding, aanleg van opritten in betonstraatstenen, aanleg van parking in betonnen grasdallen, vernieuwing en verbreding fietspad (Lintsesteenweg na rotonde), vernieuwing voetpad (Lintsesteenweg na rotonde) en heraanleg bermverharding in kasseien (Lintsesteenweg na rotonde).

wadi MVL - Lintsesteenweg

Het regenwater wordt aangesloten op de Magdalena Vermeeschlaan. Het rondpunt op de Lintsesteenweg krijgt een nieuwe toplaag en ook een visuele verhoging. De “eilandjes” in de Lintsesteenweg gaan eruit. Ze zorgen er niet direct voor verlaagde snelheden. Er gebeurden reeds verschillende ongevallen op de “eilandjes”

De geraamde kosten bedragen 2.819.295,77 euro, waarvan Hove 629.718,78 euro betaalt. De start van de werken begint in 2017 en duurt ongeveer 150 werkdagen. De fasering zal in functie van de werken aan de Geelhandlaan gebeuren

“Eilandjes” ter discussie

De oppositiepartijen hadden vragen bij het verdwijnen van de “eilandjes” in het midden van de rijbaan. “We willen deze behouden, anders komen er terug hoge snelheden” aldus Luc Vuylsteke de Laps (CD&V). Volgens burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) “wees de politie reeds op de moeilijk te handhaven maximum snelheid. De eilandjes zijn een groter gevaar want ze drijven de automobilist richting fietsers (2 richtingsfietspad). De inwoners van beide straten zijn reeds geïnformeerd. De plannen zijn reeds besproken binnen de Verkeerscel met de politie en de ontwerpers. We zijn bereid om enkele aanpassingen te doen, niet om heel het project on-hold te zetten. Er kan dus extra verlichting komen op de oversteenplaatsen van de Lintsesteenweg.” Het groen-linkse raadslid Anne Van Put vroeg “om een extra commissie. Want het dossier was niet echt toegankelijk voor de gemeenteraadsleden. We moeten dit op een ernstige manier kunnen doorpraten.” Volgens burgemeester Volckaerts “is een werkgroep geen probleem. Je kan de dossiers steeds ter inzage komen inkijken. Het is onmogelijk om 86 stukken ernstig te bestuderen via een laptopsysteem. We zullen een datum voor een werkgroep opstellen. Dit punt is dus verdaagd en zal op de volgende raad terug besproken worden.”

 

Foto’s © Gazet van Hove.