‘Tentoonstelling over de Vlaamse Bewustwording in de Groote Oorlog’ in Lint

Gedurende vier jaar de ‘Groote Oorlog’ herdenken is onmogelijk zonder er de Vlaamse Bewustwording bij te betrekken. Maar er is meer, de tentoonstelling ‘Groote Oorlog’ Linth 2014 – 2018 “ is een dubbel tentoonstelling.

2014-18 100 jaar Groote Oorlog

De dubbeltentoonstelling ‘Vlaamse Bewustwording in Groote Oorlog’ en ‘Eugeen Van Mieghem, chroniqueur WO I’ wordt ingericht in de bibliotheek en de foyer van het Ontmoetingscentrum “De Witte Merel”.

In de bibliotheek worden reproducties van oorspronkelijke archiefstukken van foto’s, documenten en publicaties tentoongesteld die gedigitaliseerd ter beschikking werden gesteld door het Archief en Documentatiecentrum voor het Vlaams-nationalisme (ADVN) en het Archief en Museum van de Socialistische Arbeidersbeweging (AMSAB) samen met het Letterenhuis Antwerpen, het Liberaal Archief en de provincie Antwerpen. Beide prachtige tentoonstellingen zijn te bekijken tot eind oktober 2016 in de bibliotheek en foyer van ontmoetingscentrum “De Witte Merel”, Liersesteenweg 25 in de gemeente Lint tijdens de openingsuren. Meer info vindt U op het tel 03 / 455 12 13.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Reporters – coverfoto : Vlaamse soldaten achter de Ijzer tijdens WO I.