Zaterdag 22 oktober 2016

2de Bone4Kids Day

Bone4Kids Cycling Tour van 70 en 40 kilometer en Koers op Rollen (4de Grote Prijs van Hove). Eregast : Evelien Van den Bempt, finaliste Miss Fashion 2017. Na de geslaagde editie van vorig jaar organiseert WTC De Lustige Trappers vzw opnieuw de Bone4Kids-Day. Met een cheque van 2.400 EUR hebben zij hun goede doel Bone4Kids een flinke steun in de rug kunnen geven. Ook nu slaan zij de handen in elkaar om Bone4Kids een prachtig bedrag te kunnen overhandigen. Daarom organiseren zij een superleuke, sportieve dag, waar zij jou hopen te ontmoeten. Steun het goede doel Bone4Kids door deel te nemen aan één van deze fietsmogelijkheden.

Bone4Kids Cycling Tour

Deze bewegwijzerde omlopen brengen je langs rustige landelijke wegen tot in Wommelgem, waar je kan genieten van een versnapering en een drankje. Terug aangekomen in Hove kan je genieten van een gratis pannenkoek. Inschrijven gebeurt de dag zelf en de deelnameprijs bedraagt 4 EUR voor de 40 en 6 EUR voor de 70 kilometer omloop, verzekering inbegrepen. Technische bijstand is voorzien. Starten kan van 9.00 tot 11.00 uur in Regina Pacis, Boechoutsesteenweg 87 in Hove.

Koers op Rollen

Na de derde geslaagde editie is het de bedoeling ook van deze vierde editie een spannende en superleuke avond te maken voor alle deelnemers en toeschouwers uit Hove en omstreken. Wat kan je verwachten ? Verschillende disciplines in het fietsen op rollen, namelijk spurt, ploegenachtervolging, tijdrit,… Een boeiende en leuke avond met muziek en veel sfeer. Elke ploeg bestaat uit twee deelnemers. Gratis beenmassage voor alle deelnemers. Per ploeg betaal je 20 EUR + 10 EUR waarborg voor het rugnummer. Inschrijven kan tot woensdag 19 oktober via het inschrijvingsformulier op www.wtcdelustigetrappers.be of via e-mail naar wtc.delustigetrappers@hotmail.be. Schrijf snel in, want vol is vol !

de lustige trappers logo

 

Zondag 23 oktober 2016

Brunch ‘Hove toont z’n hart’

11.00u. , zaal “Da Capo”, Lintsesteenweg 1a in Hove

Ook dit jaar serveert het schepencollege een brunch ten voordele van Ritmica, Hoveberg, Ziekenzorg, De Vuurtoren en Rode Kruis Hove-Lint. Kostprijs : 22 EUR voor volwassenen, 10 EUR voor kinderen. Betaling door storting op het Sociaal Fonds Burgemeester, rekening BE21 0688 9820 7903. Inschrijven vóór 13 oktober bij Ann Goyvaerts via e-mail : cultuur@hove.be of tel. 03 / 460 33 12. Kan je niet aanwezig zijn, maar wil je toch steunen, dan kan je vooraf een bedrag storten. – Org. Cultuurdienst Hove.

vtbkultuur hove

Maandag 24 oktober 2016

Fietsen

13.30u., D.C. “Ten Hove”, René Verbeecklaan 3 Hove. Enkel bij gunstige weersomstandigheden (+ 5°C) !

Meer infotel. 03 / 455 35 68. – Org. OKRA Hove.

VAB fietsbijstand

Woensdag 26 oktober 2016

Bloedinzameling Rode Kruis

18.00 – 20.30u., Albrecht Rodenbachschool, Onderwijsstraat 19 Hove. Org. : Rode Kruis afdeling Hove-Lint. Doe goed, geef bloed !

Rode kruis Hove

 

Donderdag 27 oktober 2016

Benefietconcert ten voordele van het Anaikatty-onderwijsproject in India (ARCC)

Dit 4de Pijlerproject werd enkele jaren geleden door de Hovenaars Geert en Leentje Jacob-De Bruyne op het einde van hun professioneel verblijf in Coimbatore (Zuidwest India) samen met een plaatselijke ngo opgestart. Anaikatty is een moeilijk toegankelijk bergachtig gebied – zo’n 35 kilometer ten westen van Coimbatore – waar olifanten thuis zijn, maar waar ook de Irula’s wonen, een nog in stamverband levende, kasteloze en verstoten bevolkingsgroep. Hun kinderen zijn vanaf hun 14 jaar uitgesloten van onderwijs en hebben daardoor geen toekomst. Het belangrijkste doel van het ARCC is nu de jongvolwassenen van deze stam tweedekans- en voortgezet beroepsonderwijs aan te bieden. Gemikt wordt op heel praktische opleidingen die reële kansen bieden op een job en met wat meeval zelfs op een eigen zaak. Er zijn dringend extra middelen nodig om passende klaslokalen te vinden voor de school die groeit, zowel op het vlak van het aantal leerlingen als van de gegeven opleidingen. Met de organisatie van een benefietconcert hopen Geert en Leentje extra smeermiddelen te genereren voor dit project.

Werken mee aan het benefietconcert van 27 oktober: het vermaarde fluitensemble The Recorder Factory en het Vocaal Ensemble Freya uit Ranst. Het wordt alvast een gevarieerd, speels en warm muziekfestijn.

Tickets kosten 15 EUR, in voorverkoop 12 EUR, te bestellen via het nummer 0485 / 84 07 58 of via het e-mailadres benefietindia@gmail.com. 

Geld euro's

Discussienamiddag ‘Negatieve rente ! Hoe is het zover kunnen komen ?’

14.00u., Dienstencentrum ‘Ten Hove’, René Verbeecklaan 3 Hove. Inkom gratis.

Als er één zekerheid was in het leven, dan was het wel deze : wie spaart, verzekert zichzelf van een mooi appeltje voor de dorst. Want het appeltje werd een appel, dankzij de rente. Maar de voorbije maanden is die zekerheid helemaal op de helling komen te staan nu sommige banken een negatieve rente in het vooruitzicht stellen. Of hoe je in de toekomst misschien geen geld krijgt maar moet geven als je geld op een spaarrekening zet. De omgekeerde wereld dus. Hoe is het zo ver kunnen komen ? Frank Vanaerschot, inhoudelijk coördinator van FairFin, probeert deze prangende vraag te beantwoorden. De toegang is gratis, maar inschrijven verplicht en dit ten laatste op 20 oktober via tel. 03 / 454 08 37 of e-mail : dienstencentrum@ocmwhove.be. Deze informatienamiddag wordt ingericht in samenwerking met Vormingplus Antwerpen.

 

Zondag 30 oktober 2016

Eerste rit Start2Bike

Je wil graag fietsen, maar weet niet waar te beginnen ? WTC De Lustige Trappers organiseert in samenwerking met Wielerbond Vlaanderen voor de vierde keer een Start2Bike. Vrouwen, mannen en jongeren vanaf 15 jaar kunnen op een toffe en losse manier en onder begeleiding van ervaren eliterenster Annelies Dom kennismaken met de recreatieve wielersport. Op zondag 30 oktober start om 9.30 uur aan het Sportpark de eerste trainingsrit. De deelnemers bouwen hun conditie rustig op tijdens de wekelijkse ritten. Je leert hoe bochten te nemen, te schakelen, een band te vervangen en veel meer. Ook krijg je info over hoe te trainen, wat te eten en te drinken tijdens de rit,… Deelnemen is gratis, verzekering inbegrepen ! Sportfiets en helm zijn verplicht. Inschrijven kan tot vrijdag 28 oktober via e-mail : wtc.delustigetrappers@hotmail.be –  www.wtcdelustigetrappers.be .

P1030067

 

Maandag 31 oktober 2016

Halloween en Baravan RP2

18.30u. – 21.00u., Speelplaats RP2, Jozef Mattheessensstraat 60 Hove.

Meer info www.vredewijk.be

Vredewijk bord

Foto’s © Gazet van Hove