Bij een onderzoek voor de renovatie van het gemeentehuis van Kontich kwam ook aan het licht dat het gemeentehuis meer toegankelijker moet gemaakt worden.

De huidige bestuursmeerderheid in de gemeente met N-VA en SANDER wil daar graag werk van maken. Een onthaalbalie en aangepaste spreekruimtes die toegankelijk zijn voor iedereen waren al voorzien in de plannen voor de renovatie. Maar nu zal nog een beetje meer aandacht besteed worden aan de toegankelijkheid..

Bij de oppositiepartijen fronst men de wenkbrauwen. Men spreekt bij deze partijen van het duurste project ooit en bedragen tot 6 miljoen euro voor deze renovatiewerken. Burgemeester Bart Seldeslachts relativeert dit bedrag en zegt “door het herinrichten van het huidige gemeentehuis waardoor het maximaal kan benut worden, slagen wij erin om zuinig te renoveren en blijft het budget merkelijk lager dan wat gemeentehuizen doorgaans kosten”.

Geld euro's

Het is voorzien dat de verbouwingswerken starten in januari van 2017. En bijna 2 jaar later zullen de werken achter de rug zijn .

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Reporters