HOVE – BOECHOUT – MORTSEL

Op zondagochtend 11 december 2016 start men feestelijk de werken aan het nieuwe landschapspark Frijthout in een resterende groene long gelegen in de noord-oostelijke hoek van Hove op de gemeentegrenzen met Boechout en Mortsel.

Frijthout een buitengewoon plekje in Hove

 

Het meer dan 15 ha open gebied kon gelukkig gevrijwaard worden en zal in de komende maanden worden ingericht als park en groengebied. Bij de inrichting zullen een aantal verbindingsfietspaden en wandelpaden voorzien worden en krijgt de Koude Beek terug een prominente rol in het gebied. Doel is een open ruimte scheppen met speel- en wandelgelegenheid, bosuitbreiding en kansen voor de natuur. Geen gewoon klassiek parklandschap maar een wat woester toegankelijk open groen landschap waar recreant, natuur en natuurliefhebber in evenwicht zijn.

Frijthout-ingang

De verschillende eigenaars van het gebied (gemeente Hove, Boechout en Kempens Landschap) gaan er samen met de andere partners naar streven om dit gebied zo goed mogelijk in te richten en te beheren. Op zondag 11 december 2016 geeft men hiertoe het startschot waarbij men iedereen uitnodigt voor een feestelijk moment.

kempens landschap   logo Hove

Programma : jong en oud, iedereen is welkom !

10.00u. : start van een korte wandeling waarbij men toelichting geeft rond de inrichting van het terrein;

11.00u. : een korte plechtige inhuldiging waarbij eigenaars en partners een eerste spadesteek doen voor de inrichting van het gebied.

Van 11.00u. tot 12.30u. kan iedereen meehelpen aan de eerste inrichtingswerken : het planten van een streekeigen haag ter hoogte van de toekomstige boomgaard.

Om 12.00u. biedt men iedereen ter plaatse warme soep en een drankje aan.

burger werkt mee

Vertrekplaats : ten einde van de Oudstrijdersstraat (zijstraat Boechoutsesteenweg, parking Regina Pacis). Kom best te voet of met de fiets.

Meebrengen : warme waterdichte kleding, stevige wandelschoenen of laarzen bij regenweer en werkhandschoenen.

Inschrijven : om er zeker van te zijn dat er genoeg materiaal aanwezig is en iedereen zich kan verwarmen aan een kopje soep, vraagt men om je aanwezigheid op voorhand te laten weten via milieu@hove.be , gemeentehuis Hove, tel. 03 / 460.33.26.

burger werkt mee

Foto’s © Gazet van Hove.