artikel verschenen op woensdag 9 november 2016.

Hier volgt het antwoord :

“Beste Luc,

Graag antwoord op dit artikel.

De overhandigde petitie is geen actie van het kartel Fan van Hove. Het betreft een engagement van drie Hovenaars die als betrokken burgers hun wensen kenbaar maken, samen met liefst 200 anderen. Vanuit het kartel steunen we de vraag die door hen gesteld wordt. De frequentie van de vuilnisophaling moet herbekeken worden. Uiteraard met aandacht voor een mogelijke meerkost. We kijken uit en werken graag mee aan de evaluatie vooropgesteld door schepen Van Couwenberghe.

Wat betreft onze intellectuele luiheid en ons activistische optreden. Ik vind dat een erg spijtige conclusie nav dit artikel. Met enerzijds een breed activiteitenprogramma (pannenkoekenmobielen, ondernemersdiner, infoavonden,…) om het sociaal weefsel in Hove te versterken en een stevige aanwezigheidspolitiek op tal van Hovese activiteiten. En anderzijds goed gedocumenteerde en frequente publicaties – met dito dossieropvolging in de gemeenteraad en tal van adviesraden – zijn we op dit moment dé politieke fractie die sociale en intellectuele betrokkenheid toont. Wanneer zag u bijvoorbeeld nog eens een folder van pH7 in de bus? Wij alleszins niet meer sinds 2012… .

Op de echt relevante dossiers: fusie, verkavelwoede,… voelen we ook aan de enige echte oppositiefractie te zijn. We hoeven daarom niet alleen op het aantal toegevoegde punten te worden afgerekend. Net zoals deze coalitie best ook niet alleen op het aantal punten op de gemeenteraadsagenda wordt gewogen… maar op het ontbreken aan inhoud van deze punten.

Lui en afwezig in het politieke debat kan je ons dus bezwaarlijk noemen.

Vriendelijke groet,

Wim Bollaert

Voorzitter Fan Van Hove”

 

cd&v   cd&v en vld fan van hove

Foto’s (c) Reporters.