Door heel Duitsland veroorzaken migranten een criminaliteitsgolf. In zes maanden tijd hebben asielzoekers 142.500 misdaden gepleegd, of 780 per dag. Dat is 40 procent meer dan in de eerste jaarhelft van 2015. Dat blijkt uit cijfers van de Duitse federale politie. Reken daar nog bij dat het alleen gaat om misdaden die zijn opgelost. In de meeste gevallen gaat het om diefstal, fraude, zwartrijden, maar ook verkrachtingen en mishandelingen komen voor.

Volgens de politie gaat het vooral om asielzoekers of illegaal in het land verblijvende mensen uit Noord- en Midden-Afrika en uit de Balkan, en minder om Syriërs, Afghanen en Irakezen. De politie spreekt over ‘op zichzelf staande incidenten’ en er wordt niet gerept over “landelijke” problemen.

Uit onderzoek van de denktank Gatestone blijkt dat criminaliteit vergelijkbaar in de zestien Duitse deelstaten voorkomt. Volgens de politie in Hamburg, Bremen en Berlijn hebben ‘migrantenbendes’ her en der hele wijken overgenomen. Vergelijkbare situaties doen zich in Zweden voor, schrijft ook nog Elsevier.

Rainer Wendt, hoofd van de Duitse politievakbond, zei eerder al dat de wet van de jungle de wet van de staat heeft overgenomen.

 

’t Pallieterke, 10/11/2016.

pallieterke

Foto’s (c) Reporters – coverfoto : Duitse politieagente schreef een boek als noodkreet.