Maandag 21 november 2016

Fietsen

13.30u., samenkomst Dienstencentrum “Ten Hove”, René Verbeecklaan 3 Hove.

Enkel bij gunstige weersomstandigheden (+5°C) ! Org. OKRA.

Meer info optel. 03 / 455 35 68

P1030067

Ouderenweek en Voorleesweek 2016

Dit jaar vallen de Ouderenweek en de Voorleesweek samen, namelijk van 21 tot en met 27 november. Reden genoeg voor de bibliotheek, de cultuurdienst, de buitenschoolse kinderopvang, de Ouderenadviesraad en het dienstencentrum om de handen in mekaar te slaan en van deze week een bijzondere week te maken, een ‘voorleesweek op verschillende fronten’.

Want zeg nu zelf: wat is er gezelliger om achteruit te zitten in je stoel, je ogen te sluiten en te luisteren naar een mooi verhaal ?

Wie doet wat ?

In buitenschoolse kinderopvang “De Mikado” wordt op woensdag 23 november van 14.00 tot 15.00 uur een vertelmoment door grootouders ingelast. De bibliotheek organiseert op vrijdag 25 november een poëzievoormiddag. Tussen 10.00 en 12.00 uur kan je er terecht om te genieten van mooie poëzie van vroeger en nu. In “Da Capo” wordt er op maandag 21 november, woensdag 23 november, donderdag 24 november en vrijdag 25 november voorgelezen tijdens de maaltijden van het dienstencentrum. Daarnaast worden de sprookjesvertellingen in het Kostershuisje in de kijker gezet. Op woensdag 23 november tussen 14.00 en 15.30 uur nemen de vertellers kinderen tussen 4 en 9 jaar mee op een reis naar een onbekend gebied. Naar aanleiding van het verhaal wordt er daarna geknutseld of geschilderd.

Gezocht

Voor de activiteiten van De Mikado en het dienstencentrum zoekt men nog grootouders die bereid zijn om te komen voorlezen. Je kan je aanmelden in De Mikado via tel. 03 / 455 35 97 of in het dienstencentrum, tel. 03 / 454 08 37. Je mag zelf een verhaal kiezen en in de bibliotheek kan je terecht om extra inspiratie op te doen.

Meer info optel. 03 / 454 08 37.

P1040002
Boekenbeurs Antwerpen 2016

 

Woensdag 23 november 2016

Energieborrel Vredewijk

Samen met bewoners en partners wil het gemeentebestuur nadenken over hoe we efficiënt en kostenbesparend de woningen energiezuinig kunnen maken. We gaan hiervoor projecten opzetten rond wijkrenovatie en collectief renoveren. Als eerste wijk zal de Vredewijk aan de beurt zijn. Een eerste contactmoment, een ‘Energieborrel’ wordt hiervoor georganiseerd op 23 november om 20.00 uur in Urania, Jozef Matheessensstraat 62 Hove. Gratis inkom. Meer info op tel. 03 / 460 33 26.

Vredewijk bord

Donderdag 24 november 2016

Fotosalon Parallax

Zaal “De Markgraaf”, Kapelstraat 8 Hove. Gratis inkom.

Opening op vrijdag om 20.00 uur. Zaterdag open van 14.00 tot 18.00 uur, zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

Parallax

Vrijdag 25 november 2016

Vredewijkcafé

20.00u. zaal “Urania”, Jozef Mattheessensstraat 62 Hove. 20.00u. gezellig samenzijn onder wijkbewoners en Hovenaars. Org. Werkgroep Vredewijk. Gratis inkom.

Meer info www.vredewijk.be .

Cappenberg achterkan met tuin
kasteel Cappenberg

Wintervertellingen Ritmica

‘Rond het vuur met Roald Dahl.’

Kasteel Cappenberg, Wouwstraat 44 Hove, 17.00u.

Op 13 september zou de schrijver Roald Dahl op z’n verjaardagstaart honderd kaarsjes hebben uitgeblazen, maar Dahl overleed in 1990. Toch werd zijn geboortedag nadrukkelijk gevierd omdat Dahl een schat aan spannende boeken naliet. Boeken voor grote mensen, maar vooral uitmuntende kinderboeken die door jong en minder jong verslonden worden. ‘Sjakie en de Chocoladefabriek’, ‘De GVR’, ‘Mathilde’, ‘De Griezels’, ‘Ieorg Idur’, De Heksen’: het is maar een kleine greep uit het fantastisch aantal werken die hij schreef.

Tijdens deze editie van de Wintervertellingen op vrijdag 25 november wordt rond het vuur verteld uit enkele van die pareltjes. Er wordt in een aantal bekende verhalen gesnuisterd, maar ook in enkele minder gekende boeken wordt rondgeneusd. Rode oortjes verzekerd, niet alleen van het warme vuur, maar vooral van de spannende, ondeugende en bijzondere verhalen. Vanaf 17.00 uur kan je met de zoektocht starten en om 18 uur start de  eerste vertelronde. De ganse avond zijn er winterwarme hapjes en drankjes te verkrijgen.

Meer info optel. 03 / 460 11 50.

 

ph7 logo
politieke partij uit Hove 

Quiz ‘De Slimste Mens van Hove’

De socio-culturele vleugel van de politieke partij “pH7-Positief Hove” organiseert ‘De Slimste Mens van Hove’, een quiz ten voordele van de vzw ‘With Love by Ferre’. Deze vzw is ontstaan nadat de zesjarige Ferre zijn strijd tegen kanker verloor. De vzw richt kinderziekenhuiskamers gezellig in, met verlichting, decoratie en allerlei sfeerelementen. ‘De Slimste Mens van Hove’ is een ludieke humorquiz voor ploegen van vier tot vijf personen. Het thema is opgedragen aan Ferre : ‘kleur en gezelligheid’. Uit de winnende ploegen wordt in een finaleronde ‘De Slimste Mens van Hove’ gekozen.

20.00u., Zaal “Da Capo”, Lintsesteenweg 1 a Hove. Prijs : 20 euro per ploeg.

Inschrijven via e-mail naar gemeenteraadslid katia.devriendt@telenet.be.

Repair Café in Hove
Repair café

 

Zaterdag 26 november 2016

Repair Café Zuidrand (Edegem)

Stoel kapot ? Broodrooster weigert dienst ? Trui met gaatjes ?… Breng ze mee naar het Repair Café van de Zuidrand. Vrijwilligers repareren alles samen met jou, met de glimlach en voor een vrijwillige bijdrage. Iedereen welkom ! Hangar 27, Parklaan in Edegem. Van 13.00u. tot 17.00u.

Meer info www.repaircafe.be .

Repair Café in Hove
Repair café Hove

 

Aankomst Sinterklaas

Aankomst Sinterklaas in Hove

De Sint komt weer met zijn Pieten aan met de trein in het station van Hove. Aanvang : 9.30 uur. Na de aankomst wandelen de Sint en de kinderen in de ‘Poppenstoet’ naar het kerkplein. De Sint trakteert de kindjes op een leuke snoepworp. Sinterklaas roept alle kindjes op om een centje mee te brengen : samen met de ‘Twaalf van Hove’ probeert de Sint zoveel mogelijk centjes in te zamelen voor ‘With Love from Ferre’, een vzw rond het overleden jongetje Ferre die ziekenhuiskamers opnieuw gezellig inricht voor zieke kindjes. Dit feest is gratis en toegankelijk voor iedereen.

Het Huis van Sinterklaas

Op zaterdag 26 en zondag 27 november heb je de kans om het huisje waar de Sint in woont en slaapt in Hove te bezoeken. Zou de Sint een groot bed hebben ? En hoe ziet de keuken er uit ? Ook Zwarte Piet en Stefan heten je van harte welkom. Een unieke ervaring in kleine groepjes. Tickets zijn te bestellen via onderstaande website. Lees er meer en bekijk er ook een filmpje met Sinterklaas. www.sinterklaasgemeente.be .

Sinterklaas Hove 2013

Maandag 28 november 2016

Fietsen

13.30u., samenkomst Dienstencentrum “Ten Hove”, René Verbeecklaan 3 Hove.

Enkel bij gunstige weersomstandigheden (+5°C) ! Org. OKRA.

Meer info optel. 03 / 455 35 68

VAB fietsbijstand

Dinsdag 29 november 2016

‘Paul van Ostaijen – verankerd’, een multimediaal evenement

Met veel spijt meldde Alma Van der Pas aan de Paul van Ostaijenkring dat zij haar voordracht over Paul van Ostaijen en het Dadaïsme op 29 november niet kan brengen. Zij ondergaat een chirurgische ingreep en revalideert tot maart 2017. De kring wenst haar een spoedig herstel toe en plant haar voordracht alsnog voor het voorjaar 2017. De organisatoren hebben het geluk haar op dezelfde dag in hetzelfde lokaal, een kwartiertje later (20.15 uur) te kunnen vervangen door ‘Paul van Ostaijen – verankerd’, een multimediaal evenement en achtkoppige productie over het werk van de dichter door het Willemsfonds Aartselaar, met veel poëzie, enkele filmfragmenten, een paar streepjes muziek en een kortfilm over het Huldegedicht aan Singer. Literaire samenstelling : Chris Hemelaer, regie : René Beyst. Gevolgd door een kleine receptie. Toegang : leden en studenten 5 EUR, niet-leden 10 EUR.

Villa Jeanne PVO
de woning van Paul van Ostaijen in Hove

 

Foto’s © Gazet van Hove.