Aankomst van Sinterklaas in Hove op zaterdag 26 november

Sinterklaas kwam zaterdagmorgen weer met zijn pikzwarte Pieten vanuit Spanje aan met de trein in het station van Hove. Wat opviel, Sinterklaas rijdt in tweede klasse ! Om beter contact te hebben met het gewone volk ! Er waren een kleine driehonderd aanwezigen om hem en zijn gezelschap welkom te heten in onze gemeente. De ‘Pieten’ waren echt zwart ! Geen ‘groen-linkse’ roetpieten !

Na de aankomst en enkele verwelkomingstoespraken trok de Sint vanop een grote praalwagen gevolgd door de massa kinderen en hun ouders in de ‘Poppenstoet’ naar het kerkplein, dit onder strenge beveiliging van de lokale politie die het verkeer in veilige banen leidde.

P1040131  P1040139

Er zijn dit jaar geen stoute kinderen in Hove ! – Massale steun voor de vzw “With Love from Ferre”

De Sint trakteerde de kindjes aan het kerkplein op een leuke snoepworp, want er zijn dit jaar in Hove geen stoute kinderen. Maar Sinterklaas roept alle kindjes en hun ouders op om een centje te geven voor het goede doel : samen met de ‘Twaalf van Hove’ probeert de Sint zoveel mogelijk centjes in te zamelen voor ‘With Love from Ferre’. Een vzw rond de 6 jarige Ferre die vorig jaar overleed aan kanker met één laatste grote wens aan zijn moeder. Hij wou dat alle kindjes net als hij, als ze in een ziekenhuis terecht komen, kunnen genieten van een mooie gekleurde ziekenhuiskamer. En zo snel weer kunnen genezen. Daarvoor werd de vzw ‘With Love from Ferre’ door de mama van Ferre op poten gezet. Stefan Beeldens en zijn Sinkerklaasgezelschap hebben daarvoor dit jaar de handen in elkaar geslagen samen met 12 verenigingen, winkeliers of mensen uit Hove. En die 12 die meehielpen bij deze geld-inzamelactie waren :  de gemeentelijke Rodenbachschool, voetbalclub Hove Sport, wijkwerking De Vredewijk, Jaanimo, de Scouts van Hove, de Karateclub van Hove, Immo Casco, de politieke partij PH-7, superette Brandtfood, wielerbond De Vitesseclub, de Hovese Gezinsbond en ook Arne die zelf bijna 300 euro inzamelde.

Dit kinderfeest was gratis en toegankelijk voor iedereen, ingericht door de Gezinsbond Hove en Jaanimo. In totaal verzamelden de deelnemende Hovese verenigingen zo’n 5.195 euro voor de vzw “With Love from Ferre”.

P1040142

Het Huis van Sinterklaas

Op zaterdag 26 en zondag 27 november hadden de mamma’s en papa’s de kans om met hun kindjes het huisje waar de Sint hier in Hove in woont en slaapt te bezoeken (het Kostershuisje). Vele vragen doken op : Zou de Sint een groot bed hebben ? En hoe ziet de keuken er uit ? enz … Zovele reden om eens een bezoek te brengen aan de Sint in zijn tijdelijke Hovese woning.

Ook de Zwarte Pieten en Stefan heten er al de bezoekers van harte welkom. De massaal opgekomen kindjes en hun ouders gingen allemaal tevreden naar huis. Zeker de kindjes.

P1040144

www.sinterklaasgemeente.be

P1040146

Foto’s © Gazet van Hove.