HOVE

Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 zal er in Hove terug op de stemcomputers een lijst met kandidaten van het Vlaams Belang verschijnen. Dit liet VB-kopman Johan Verwerft uit de Rodenbachstraat ons alvast weten. “Als het moet kom ik alleen op als kandidaat. Het grote probleem is vrouwen te vinden die op de lijst willen staan. Voor de rest ben ik er relatief gerust in dat ik wel een aantal kandidaten zal vinden want vele mensen zijn de huidige politieke toestand hartstikke beu.

Vandaag telt het VB in de Hovese gemeenteraad geen enkel gemeenteraadslid. In oktober 2012 nam het Vlaams Belang Hove wel deel aan de gemeenteraadsverkiezingen met een zeer onvolledige lijst (drie kandidaten, twee mannen en één vrouw) voor 19 potentiële plaatsen. Ze behaalden 4,29 % van de stemmen, terwijl men in Hove bijna het dubbele moet halen om een eerste zetel te veroveren (+/- 450 stemmen).

Het toenmalige Vlaams Blok deed in Hove in 1994 voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen met een zeer onvolledige lijst en behaalde toen 9,9 % van de stemmen, goed voor 1 verkozene. In 2000 deed men terug mee – met weer een zeer onvolledige lijst – onder dezelfde partijnaam en toen behaalde men 12,8 % van de stemmen, goed voor twee verkozenen. In 2006 ging het Vlaams Belang een verkiezingskartel aan met het toenmalige ‘Leefbaar Hove’ en enkele onafhankelijken onder de naam ‘Vlaams Kartel Hove’ met een bijna volledige kandidatenlijst die goed was voor 12,3 % van de stemmen. In Hove is er zeker een potentieel voor het Vlaams Belang aanwezig.

Verwerft & Van Grieken
Johan Verwerft & Tom Van Grieken in Hove

Maatschappelijk terreur tegen mensen van het VB

Probleem is wie durft zich te uitten als VB-er in Hove ? De maatschappelijke druk van persoonlijke uitsluiting – overal actief gepropageerd door groen-links en een groot deel van de media – is zeer groot, ook in Hove. Johan Verwerft argumenteert dat hij wel volk zal vinden voor zijn verkiezingslijst in een populair volks café in het centrum van Hove. Dit argument gebruikte hij ook in 2012 met het gekende resultaat.

Misschien moet Johan Verwerft wat meer tussen de mensen komen in Hove en ook geen schrik hebben van zijn eigen schaduw : op de Vlaamse Feestdag hangt er nooit een Leeuwenvlag buiten aan zijn woning en met de vorige gemeenteraadsverkiezingen stond er zelfs geen verkiezingsbord van het VB in zijn tuin. En als een groen-linkse “kwiet” hem iets probeert aan te doen, trek die dan onmiddellijk voor de rechtbank. Enkele groen-linksen uit Hove kunnen hierover reeds meespreken !

Verkiezingen 2014

Foto’s © Gazet van Hove.