In de maand december is de gemeente Edegem de kerstgemeente bij uitstek. In deze gemeente ben je welkom voor maar liefst 3 kerstmarkten. Alles begint op zaterdag 10 december in de wijk Buizegem met de kerstmarkt op het Sint-Goriksplein. De wijkwerking Sint-Goriksplein verwent je weer met een kersthappening. In de verwarmde tenten en meer dan 20 stalletjes kan je terecht voor hapjes, drankjes en leuke hebbedingen. Bert Papen brengt livemuziek en ook de Kerstman komt langs. Alles gaat door op zaterdag 10 december van 15.00 tot 20.00u.

Kerstboomverbranding 2013

Eén dag later kan je dan naar de wijk Molenveld. Het wijkcomité Edegem Molenveld organiseert dan naar jaarlijkse goeie gewoonte een kerstmarkt aan parochiecentrum “De Schrans”, achter de Sint-Jozefkerk. De enthousiaste standhouders zorgen voor een grote variatie aan producten en een ruime keuze aan eten en drank. Er zijn optredens, vuurkorven, kerstbomen, enz”…  Ze hebben opnieuw alles in huis om er een sfeervolle editie van te maken. En wie weet kom je de kerstman tegen met een zak vol lekkers ? Alles gaat door op zondag 11 december van 13.00 tot 20.00u. aan parochiecentrum De Schrans – Molenveldlaan 4 in Edegem.

En nog is het niet genoeg want op 17 en 18 december 2016 is er de Winterwondermarkt op het gemeenteplein in Edegem. Voor het 2e jaar op rij wordt het gemeenteplein omgetoverd tot een gezellige winterse markt.

Eetkraampjes, snuisterijen, muzikale omkadering, … Tussen 14.00 en 22.00 uur heb je redenen genoeg om op zaterdag en zondag af te zakken naar het centrum van Edegem. Geen tijd om op zaterdag 17 december je favoriete winkel te bezoeken ? Zondag 18 december zetten de Edegemse winkels hun deuren open om je de kans te geven die laatste kerstinkopen te doen.

Kerstboomverbranding

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove