Op de jongste gemeenteraad werd het veiligheidsprobleem van vnl. fietsers en automobilisten aan de ‘Donderbrug’ (Beekhoekstraat) weer eens uitgebreid besproken. Het was gemeenteraadslid Filip Lecoutre (CD&V) die het punt ter sprake bracht. “De voorbije jaren heeft het provinciebestuur werk gemaakt van een verdere uitbouw van de fietsostrade Antwerpen-Mechelen. Op Hoves grondgebied blijven er evenwel een aantal pijnpunten op bepaalde kruispunten. Zo zijn in het bijzonder de oversteek van de Beekhoekstraat – aan de ‘Donderbrug’ – en de kruising met het verbindingspad naar de Mechelsesteenweg erg gevaarlijk voor alle wegdeelnemers en in het bijzonder de fietser. Kan het gemeentebestuur op korte termijn op beide plekken werk maken van een betere verkeerssignalisatie en/of de installatie van hulpmiddelen voorzien om een beter zicht te krijgen op aankomend verkeer ? Kan het gemeentebestuur in overleg treden met het provinciebestuur om een structurele oplossing te voorzien voor de intrinsieke conflicten op het kruispunt van de fietsostrade met de Beekhoekstraat, bijvoorbeeld door het fietsverkeer te organiseren op het niveau van de spoorweg (viaduct) ?

P1040164

Burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) antwoordde : “Het probleem van de Donderbrug is in de Verkeerscel reeds verschillende malen besproken. Ongeveer één jaar geleden heb ik dit voorstel van een viaduct aan het provinciebestuur doorgegeven. Het idee leeft er ook maar het is nog niet voor deze legislatuur bevestigde me een gedeputeerde. Ik roep twee leden van deze gemeenteraad op – één werkt aan het provinciebestuur en één zetelt in de provincieraad (*) – om via een brief dit op niet-partijpolitieke wijze nog eens aan te kaarten bij het provinciebestuur. Maar ik verwittig ook dat de NMBS/Infrabel een heel moeilijke partner is om zaken mee te doen.

Wat de Kasteelstraat betreft (’t Of van Hove) zullen we zeker en vast maatregelen nemen. De fietsers die via het pad van de N-1 Mechelsesteenweg komen zullen we verwittigen via een waarschuwingsbord. Ook aan de bocht van Hoverheide zullen we maatregelen nemen.

P1040161

(*) Gemeenteraadslid en voormalig burgemeester Luc Vuylsteke de Laps (CD&V) werkt vandaag beroepsmatig als kabinetschef van de twee CD&V-gedeputeerden en gemeenteraadslid Diederik Vandendriessche (Groen) zetelt ook in de provincieraad.

P1040160
Kasteelstraat : hier gebeurden reeds enkele ongevallen tussen “zwakke weggebruikers” …

Foto’s © Gazet van Hove.