Fietsersbond Hove

Beste

We willen graag uw aandacht voor het volgende.

1) Laat je zien

We zitten al een tijdje in de donkere periode van het jaar. Nog eventjes volhouden en de dagen beginnen langzaamaan weer wat langer te worden. Voor fietsers is dit niet de meest leuke periode van het jaar. Koude, grijs, donker, regen,… allemaal elementen die niet meteen aanzetten om te fietsen. Hoewel, iemand heeft ooit eens gezegd: “Er bestaat geen slecht (fiets)weer, er bestaat alleen slechte (fiets)kledij”.
Als dat geen levenswijsheid is !
Wij weten dat velen onder u, ondanks het weinig uitnodigende weer, zowat dagelijks de fiets naar het werk nemen. Bij deze willen we die moedigen bedanken voor hun volgehouden inspanning in hun bijdrage in de strijd tegen de files en luchtvervuiling. Het verlies van filestress en verbetering van hun gezondheid en fysieke conditie, is hun niet te onderschatte beloning.
Spijtig genoeg stellen we geregeld vast dat er toch nog steeds fietsers zijn die in het donker geen, of onvoldoende fietsverlichting hebben. Gelukkig gaat het om een kleine minderheid.
In het document in bijlage zetten we een en ander nog eens op een rijtje.
Via onderstaande link geven onze vrienden van Fietsersbond Nederland enkele tips voor goede fietsverlichting. Het is niet zeker of ze allemaal bij ons te koop zijn.
Klik op die site ook eens door op het filmpje iets lager: “Ik wil je zien”. Grappig!
http://www.vogelvrijefietser.nl/nieuws/201610/accessoires/gezocht-ideale-fietslamp
laat je zien op de fiets


2) Expo Jef Sterckx

Wie vorig jaar in september deelgenomen heeft aan onze Kunsttoer, heeft toen kennis kunnen maken met Jef Sterckx. Tijdens ons bezoek aan zijn atelier (Appelkantstraat), hebben we Jef leren kennen als een veelzijdig en gedreven kunstenaar die enthousiast vertelt over zijn werk.
De titel van de expositie is ‘Mijn droompeloton’. U raadt het al: het heeft iets met fietsen te maken. De werken zijn te zien in de Boomgaardstraat 14 in Berchem. De expo loopt van 17 december tot 31 januari.
Warm aanbevolen!
Meer info via volgende website: http://www.jefsterckx.be/


Namens FietsersBond Hove
Roger Claessens
VAB fietsbijstand

Foto’s (c) Reporters.