HOVE

Gemeenteraad – opnieuw vaststellen rangorde gemeenteraadsleden

Door de opvolging en de eedaflegging tijdens de gemeenteraad van oktober 2016 en de wijziging in de samenstelling van de gemeenteraad wordt de rangorde van de gemeenteraadsleden opnieuw bepaald.

Deze rangorde heeft niet enkel een erekarakter : verschillende bepalingen van het gemeentedecreet kennen op grond van deze rangorde zekere rechten toe. De gemeenteraad stelt de nieuwe rangorde van de gemeenteraadsleden als volgt vast (volgens anciënniteit van periode zetelen en stemmenaantal) : Luc Vuylsteke de Laps, Jo Ampe, Anne Van Put, Jos Peeters, Guy Wollants, Els Pauwels, Hilde Van Driessche, Dave Van den Bergh, Filip Lecoutre, Diederik Vandendriessche, Koen Volckaerts, Veerle D’Haene, Gerda Lambrecht, Arnold Herrebout, Guido Sel, Bart Van Couwenberghe, Katia Devriendt, Frédéric Marquet, Herman Puls.

P1030963

Gemeenteraad – opvolging in politieraad

Door het ontslag van dhr. Mark De Cleene (Ph7) als raadslid moet de gemeenteraad voorzien in de opvolging om de continuïteit van de politieraad te garanderen. Bij de installatievergadering van 3 januari 2013 is voorzien dat Katia Devriendt (Ph7) hem zal opvolgen. Unaniem aanvaard.

 

IKA – buitengewone algemene vergadering d.d. 19 december 2016

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te geven aan de agendapunten voor de buitengewone algemene vergadering van 19 december 2016.

Katia Devriendt (Ph7) vertegenwoordigt er de gemeente Hove. Unaniem aanvaard.

 

IKA – Voordracht volmachtdrager

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de voordracht van de effectieve en plaatsvervangende leden voor de mandaten bij de intercommunale IKA van 9 december 2016. Katia Devriendt effectief en Frédéric Marquet als plaatsvervanger. Unaniem aanvaard.

 

CIPAL – Algemene vergadering 9 december 2016 – vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de agenda en het vaststellen van het mandaat van de vertegenwoordiger voor de algemene vergadering van de dienstverlenende vereniging CIPAL.

Vertegenwoordiger gemeente Hove : Frédéric Marquet. Unaniem aanvaard.

 

Pontes – Aanduiding vertegenwoordiger algemene vergadering 21 december 2016, vaststelling mandaat en voordracht kandidaat bestuursorganen

Aan de raad wordt gevraagd de vaststelling van het mandaat goed te keuren voor de algemene vergadering van 21 december 2016.

Katia Devriendt of plaatsvervanger Frédéric Marquet. Unaniem aanvaard.

IGEAN nieuw logo

IGEAN – dienstverlening – gemeenteraadsbeslissing tot vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente over de agendapunten van de buitengewone algemene vergadering van IGEAN – dienstverlening van woensdag 21 december 2016

Aan de raad wordt gevraagd de agendapunten voor de algemene vergadering van de intercommunale IGEAN – dienstverlening d.d. 21 december 2016 goed te keuren. Unaniem aanvaard.

 

IGEAN – milieu & veiligheid – Gemeenteraadsbeslissing tot vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente over de agendapunten van de buitengewone algemene vergadering van IGEAN – milieu & veiligheid van woensdag 21 december 2016

Aan de raad wordt gevraagd om de agendapunten voor de buitengewone algemene vergadering van IGEAN – milieu & veiligheid van 21 december 2016 goed te keuren. Unaniem aanvaard.

Geld euro's

Retributie op werken aan nutsvoorzieningen op gemeentelijk openbaar domein 2017-2019

Het huidige retributiereglement aan nutsvoorzieningen werd gestemd met ingang van 1 januari 2014 en voor een termijn eindigend op 31 december 2016. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd een nieuw retributiereglement goed te keuren voor de periode 2017-2019.

Retributie naar aanleiding van sleufwerken : per dag per lopende meter openliggende sleuflengte : 2,17 euro voor werken in rijwegen, 1,63 euro voor werken in voetpaden en 0,98 euro voor werken in aardewegen.

Wanneer in dezelfde sleuf gelijktijdig werken worden uitgevoerd voor twee of meer nutsvoorzieningen bedraagt de retributie voor de eigenaar van elke nutsvoorziening 60 % van deze bedragen. Voor de hinder veroorzaakt door dringende werken, aansluitingswerken, herstellingen en kleine onderhoudswerken met een sleufoppervlakte van maximum 3 vierkante meter wordt per kalenderjaar een retributie geheven van 1,09 euro per aanwezig aansluitingspunt. Ter compensatie van diverse heffingen en belastingen in hoofde van zowel de distributienetbeheerder als haar werkmaatschappij wordt een retributie voorzien van 0,54 euro per aanwezig aansluitingspunt.

P1030482

Foto’s © Gazet van Hove.