Kontichse schepen Anja Rens onverwacht overleden

We vernemen het overlijden op 53-jarige leeftijd van N-VA-schepen Anja Rens, de zus van zangeres ‘Yasmine’ (Hilde Rens).

“Anja was een gedreven vrouw, gewaardeerd politica en toffe collega. Onze gedachten en medeleven zijn bij Anja, haar man, haar ouders en andere dierbaren. Wie wil, kan in het gemeentehuis het rouwregister tekenen tijdens de openingsuren. Je vindt het rouwregister in het lokaaltje aan de dienst burgerzaken, op de eerste verdieping” staat er te lezen op de webstek van de gemeente Kontich.

Anja Rens komt uit een politiek actieve Vlaamsgezinde familie. Op vrij jonge leeftijd werd ze door haar familie mee genomen naar Ijzerbedevaarten, Zangfeesten en betogingen. Haar moeder Anita Claes was jarenlang lid van de Hovese OCMW-raad voor de Volksunie. Het gezin woonde toen in Hoverheide.

In 2012 werd Anja verkozen tot gemeenteraadslid voor de N-VA in Kontich. Eind 2015 legde ze na een interne bestuurs-verschuiving bij de N-VA de eed af als schepen van Burgerzaken, Lokale economie, Gezondheidszorg, Feestelijkheden en Dierenwelzijn. Die laatste functie was een vernieuwing. “Minister Ben Weyts heeft onlangs alle schepenen uitgenodigd om meer acties te nemen voor het dierenwelzijn”, vertelde ze toen aan Gazet van Antwerpen. Op die korte tijd kon ze in Kontich reeds een aantal positieve verwezenlijkingen op haar naam schrijven.

Anja was de oudere zus van Hilde, beter bekend als ‘Yasmine’. De presentatrice/zangeres stapte in juni 2009 uit het leven in Kontich.

De dood van haar zus, zonder afscheidsbrief, kwam voor Anja zeer hard aan. Ze zou dit haar hele leven mee dragen. Anja’s gedachten bleken nu ook te donker geworden. We lezen nu in de krant De Standaard dat “meerdere bronnen bevestigen dat de zelfstandige vroedvrouw en lokaal schepen voor de N-VA in Kontich uit het leven is gestapt”.

De redactie van Gazet van Hove betuigt zijn steun aan de familie en vrienden van Anja en hoopt dat ze dit verlies een plaats kunnen geven.
Rust in vrede, Anja.

Frijthout zonnebloemen

Praten helpt – Zoek steun !

Wie vragen heeft over zelfdoding, of er zelf aan denkt, kan 24u/7 d. contact opnemen met de hulplijn van Tele-Onthaal op het gratis nummer 106. Men kan ook terecht op de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op de webstek www.zelfmoord1813.be .

Foto’s © N-VA.