HOVE
Het gemeentebestuur streeft naar een meer divers bomenbestand voor Landschapspark Frijthout. De populieren verdwijnen er omdat ze een slechte invloed hebben op het terrein.
Je weet wellicht al dat er heel wat in beweging is in het gebied Frijthout : na de archeologen die als een soort grote mollen doorheen het terrein hebben gegraven, worden dit jaar de fiets- en wandelpaden aangelegd. Een exacte startdatum is daar momenteel nog niet voor bekend. Deze winter zal alvast het bosje dat zich langsheen de straat Frijthout bevindt, worden ontdaan van de canadapopulieren. Hierbij wordt zo goed als mogelijk de bestaande onder-begroeiing gespaard.

P1040243
De bomen zorgen er enerzijds voor een aanrijking van de bodem en anderzijds nemen ze heel veel water op uit de bodem, waardoor de Koude Beek onvoldoende water kan houden in drogere periodes. Naast het feit dat de populieren een slechte invloed hebben op het terrein hebben ze ook geen waarde op ecologisch vlak. Het is dan ook de bedoeling dat de overige aanwezige bomen kunnen uitgroeien om zo op korte termijn een meer divers bomenbestand te krijgen. In een latere fase zal dit bosje ook nog worden uitgebreid, waardoor het geheel in oppervlakte zal verdubbelen.
Schrik dus niet als je bomen ziet vallen, we ‘zien wel degelijk het bos nog door de bomen’.

P1040236

Foto’s (c) Gazet van Hove.