De Kamercommissie Binnenlandse Zaken heeft de programmawet voor het verkeersboetefonds goedgekeurd. Via dat fonds vloeit er elk jaar een bepaald bedrag uit de inkomsten van verkeersboetes naar justitie, mobiliteit en de politie. Daarmee kunnen zij maatregelen nemen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon legde een aantal wijzigingen voor, waardoor de bedragen al begin volgend jaar kunnen worden uitbetaald. Hij beloofde ook om een inhaalbeweging uit te voeren in de uitbetaling van de achterstallen.

“We zijn tevreden dat het voortaan mogelijk wordt om de bedragen sneller en soepeler uit te keren”, stelt federaal volksvertegenwoordiger Koenraad Degroote (N-VA), tevens burgemeester van het West-Vlaamse Dentergem. Naast die vereenvoudiging in de uitbetaling wordt ook drie miljoen euro extra voorzien voor de gemeenschappelijke projecten van de geïntegreerde politie. Zo wordt dat bedrag volgend jaar opgetrokken tot 13 miljoen euro.

Geld euro's

Voordelen voor lokale politie

Ook het bedrag voor de Vaste Commissie van de Lokale Politie ter ondersteuning en coördinatie van de lokale politiezones wordt opgetrokken tot een half miljoen euro. “Ten slotte heeft minister Jambon ons ook verzekerd dat de bijdragen aan de lokale politiezones voor de uitvoering van het lokale verkeersbeleid niet achteruitgaan”, besluit een tevreden burgemeester Degroote.

Foutpakeerder aan Kapelstraat

Foto’s (c) Gazet van Hove.