Donderdag 12 januari 2017

Leesgroep Sint-Laurentius

De werking van de leesgroep van de Sint-Laurentiusparochie staat dit jaar in het teken van ‘Zet de stenen in beweging’. Er wordt een tweespraak georganiseerd tussen schrijfster Anne Provoost en filosoof Guy Vanheeswijck, later een voordracht van oud-minister Steven Vanackere en men plant ook een leesgroep met het boek ‘Een weg van Verstilling’ van Marcel Braekers. Organisator Carlo Lenaerts : “Dit boek presenteert en becommentarieert teksten van Meister Eckhart. Net als in zijn tijd, maakt onze tijd grondige veranderingen door. Onze taal om het heilige te benoemen verschuift en daarom komen wij eenzaam in de kou. Eckhart wil ons terug vastknopen aan het leven, aan de natuur, aan de ander en aan God. Boeiend.”

De gezamenlijke lectuur start op 12 januari. Wie meedoet, kan het boek zelf aankopen of het bestellen bij Carlo Lenaerts. Inschrijven kan via e-mail : carlo.lenaerts@gmail.com of tel. 03 / 288 68 87.

Sint Laurentiuskerk 2012

 

Zaterdag 14 januari 2017

Kindervoorstelling ‘De kast van de poppenkoning’ (+5 jaar)

Traditioneel vindt er net voor de kerstboomverbranding in het JOC een gratis kindervoorstelling plaats. Dit jaar is het Gooiks reizend poppentheater op bezoek.

Als Jasper op bezoek is bij zijn oma wil zij hem natuurlijk heerlijk in de watten leggen. Dus gaat ze een cake bakken volgens het oude recept van opa. Maar als Jasper in het bureau van opa op zoek gaat naar het receptenboekje ontdekt hij dat opa vroeger een poppentheater had. Een deel van de poppen zit verscholen in de kasten en de schuiven van zijn bureau. Eén voor één komen ze opnieuw tot leven met de aangepaste muziek …

Gratis toegang, maar reservatie met vermelding van naam en geboortedatum van het kind vóór 7 januari verplicht via e-mail : jeugd@hove.be . Ouders die mee in de zaal zitten: vergeet ook niet een plaats voor jezelf te reserveren. Meer infotel. 03 / 454 38 97.

JOC

Kerstboomverbranding

18.00u. Gemeentepark, Geelhandlaan 1, ook kerstboomverbranding. Toespraak burgemeester. Gratis drank van 18.00u. tot 19.00u. Muziek en animatie. Praktische organisatie : Jeugdraad, Jaanimo, Scouts en Middenstand Hove. Einde om 23.00u.

Kerstboomverbranding 2013

 

Zwemmen

De volgende zwemreeks start op 14 januari en vindt vervolgens plaats op 21 en 28 januari, 4, 11, 18 en 25 februari en 11, 18 en 25 maart 2017. Zwembad De Nachtegaal Kontich. Wil je er zeker bij zijn ? Aarzel dan niet om in te schrijven via mail, want zoals steeds is het aantal zwemmers per groep beperkt. Lidnummer Gezinsbond bij inschrijving vermelden. Meer infoPieter en Dominik  Scheerlinck-Meuleman, Geelhandlaan 13 Hove, tel. 03 / 454 38 41, e-mail : dominik.meuleman@belgacom.net.

Den Bessem 1
Toekomstig zwembad Den Bessem Mortsel – Foto (c) Slangen + Koenis architecten

 

Zondag 15 januari 2017

Maak zelf een bijenhotel

Naast de honingbijen en hommels zijn er in Vlaanderen nog een driehonderdtal soorten wilde bijen of solitaire bijen. De solitaire bij leeft in tegenstelling tot de honingbij en de hommel niet in groep, maar doet alles alleen. Een solitaire bij leeft meestal maar een paar weken. De nakomelingen overwinteren in het nest als larve of als pop. Veel voedingsgewassen rekenen op bijen om zich via bestuiving voort te planten. Maar de hoeveelheid bijen gaat de laatste jaren sterk achteruit. Daarom wil Velt de bijen helpen door nestgelegenheid te maken (bijvoorbeeld een bijenhotel, door meer nectarbronnen te voorzien (laat dus dat bloemetje in het gazon maar staan) en door geen pesticiden te gebruiken. In de vroege lente worden de eerste insecten wakker. Zorg er voor dat het insectenhotel dan buiten op een zonnige plaats hangt. Deze activiteit gaat door op zondagnamiddag 15 januari en is geschikt voor kinderen of voor kinderen ondersteund door één van de ouders. Ze starten om 14.00 uur in de Academie in Kontich, Mechelsesteenweg 140. Rond 17.00 uur ga je met je bijenhotelletje naar huis. Deelname : 3 EUR of 5 EUR per gezin (bio-fruitsapje inbegrepen). Graag op voorhand inschrijven via e-mail : info.netevallei@velt.be. Verdere info wordt aan de deelnemers per mail gestuurd.

Velt 2

 

Maandag 16 januari 2017

Fietsen

Samenkomst 13.30u., D.C. “Ten Hove”, René Verbeecklaan 3 Hove. Org. OKRA. Meer info tel. 03 / 455 35 68.

P1030522

Donderdag 19 januari 2017

Feestelijke projectenavond ontwikkelingssamenwerking

Op donderdag 19 januari nodigt AROS iedereen uit op de jaarlijkse projectenavond. Tijdens dit moment stellen een aantal Zuidprojecten zich voor en wordt samen het nieuwe jaar feestelijk ingezet.

Het programma van de avond ziet er als volgt uit : 20.00 uur : verwelkoming door de voorzitter, 20.15 uur : voorstelling van de Zuidprojecten ‘Dreamz Indian Projects’ door Leentje De Bruyne, twee projecten in Senegal, gesteund door de A. Rodenbachschool en het project ‘Wolfpack La Paz’ voor straatkinderen in Bolivia, 21.15 uur : duurzame receptie aangeboden door de fairtrade-trekkersgroep

Deze activiteit gaat door in “De Markgraaf” (Kapelstraat 8 Hove) en is volledig gratis. Omwille van praktische redenen wordt wel gevraagd om je aanwezigheid te bevestigen via e-mail : ontwikkelingssamenwerking@hove.be of tel. 03 / 460 33 26.

Volk in Nood 3
Volk In Nood

Subsidies ontwikkelingsprojecten

Personen of verenigingen uit Hove die betrokken zijn bij een ontwikkelingsproject kunnen hiervoor bij de gemeente een subsidieaanvraag indienen. Belangrijke voorwaarden voor het verkrijgen van een projectsubsidie in het Zuiden zijn :

– het project ligt in een ontwikkelingsland (zie lijst DAC-landen);

– het project wordt met en door de doelgroep en de plaatselijke bevolking opgezet en is gericht op de overname door de plaatselijke bevolking;

– het project wordt op een duurzame wijze georganiseerd.

Als je denkt dat jouw project aan deze voorwaarden voldoet, kan je hiervoor een subsidieaanvraag indienen. Het volledig ingevulde aanvraagdossier breng je vóór 15 februari binnen bij de gemeente.

Meer info tel. 03 / 460 33 26.

 

BOB

 

Foto’s © Reporters & Gazet van Hove.