Op donderdag 19 januari nodigt AROS iedereen uit op de jaarlijkse projectenavond. Tijdens dit moment stellen een aantal Zuidprojecten zich voor en wordt samen het nieuwe jaar feestelijk ingezet.

Het programma van de avond ziet er als volgt uit : 20.00 uur : verwelkoming door de voorzitter, 20.15 uur : voorstelling van de Zuidprojecten ‘Dreamz Indian Projects’ door Leentje De Bruyne, twee projecten in Senegal, gesteund door de A. Rodenbachschool en het project ‘Wolfpack La Paz’ voor straatkinderen in Bolivia, 21.15 uur : duurzame receptie aangeboden door de fairtrade-trekkersgroep Deze activiteit gaat door in De Markgraaf (Kapelstraat 8 in Hove) en is volledig gratis. Omwille van praktische redenen wordt wel gevraagd om je aanwezigheid te bevestigen via e-mail : ontwikkelingssamenwerking@hove.be of tel. 03 / 460 33 26.

Subsidies ontwikkelingsprojecten

Personen of verenigingen uit Hove die betrokken zijn bij een ontwikkelingsproject kunnen hiervoor bij de gemeente een subsidieaanvraag indienen. Belangrijke voorwaarden voor het verkrijgen van een projectsubsidie in het Zuiden zijn : – het project ligt in een ontwikkelingsland (zie lijst DAC-landen); – het project wordt met en door de doelgroep en de plaatselijke bevolking opgezet en is gericht op de overname door de plaatselijke bevolking; – het project wordt op een duurzame wijze georganiseerd. Als je denkt dat jouw project aan deze voorwaarden voldoet, kan je hiervoor een subsidieaanvraag indienen. Het volledig ingevulde aanvraagdossier breng je vóór 15 februari binnen bij de gemeente.

Meer info op tel. 03 / 460 33 26.

AROS logo

www.Hove.be

Foto’s (c) Reporters.