Het schepencollege van Boechout keurde in december 2016 de subsidieaanvragen goed voor ontwikkelingssamenwerkingsprojecten. Er worden subsidies uitgekeerd voor projecten rond educatie, noodhulp en ontwikkelingssamenwerking. 5.223 euro gaat naar educatie en noodhulp. Drie educatieve projecten van studenten en leerkrachten ontvangen elk 500 euro. Daarnaast wordt 1.623 euro verdeeld over twee noodhulp-aanvragen. Oxfam Solidariteit vroeg ondersteuning aan voor de problemen die verschillende landen ondervinden door het weer-fenomeen ‘El niño’ en het Rode Kruis vroeg dit voor de dringende problemen in Haïti, dat door een orkaan werd getroffen.

Geld euro's

De overgebleven som, 45.777 euro, wordt op aangeven van de GROS, de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking, verdeeld over een twaalftal projecten. Een belangrijke voorwaarde om een projectsubsidie voor ontwikkelingssamenwerking te mogen ontvangen, is een stevige link met Boechout of met Boechoutenaren die de projecten dragen. De grootte van het uitgekeerde bedrag wordt bepaald door de parameters die opgesomd staan in het subsidiereglement.

Op de website van Boechout staat er meer informatie over de projecten en de werking van de GROS. Meer info vindt U ook bij Mik Renders, schepen van ontwikkelingssamenwerking, via mik.renders@boechout.be .

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove.