BOECHOUT

Ria Van den Heuvel (PRO Boechout-Vremde) stapt op als schepen in Boechout. Zij heeft er jarenlang in het college de bevoegdheden gehad van onder meer ruimtelijke ordening, gelijke kansen, kinderopvang en onderwijs. Haar partijgenoot Philip Verstappen, die gemeenteraadslid was, volgt haar op. Deze wijziging werd vastgelegd na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012.

Sterke criminaliteitsstijging in Boechout
In functie van ieders expertise werden de bevoegdheden herverdeeld. Die zien er nu als volgt uit : Burgemeester Koen T’Sijen (PRO Boechout&Vremde) : financiën, cultuur, veiligheid, communicatie, personeel, onderwijs en burgerzaken; eerste schepen Dirk Crollet (CD&V) : openbare werken, land- en tuinbouw, feestelijkheden en gezin; tweede schepen Rudi Goyvaerts (PRO Boechout&Vremde) : verkeer en sport; derde schepen Els Augustinus (PRO Boechout&Vremde) : jeugd, lokale economie, kinderopvang, middenstand en toerisme;  vierde schepen Philip Verstappen (PRO Boechout&Vremde) : ICT, ruimtelijke ordening, dorpsontwikkeling en patrimonium; vijfde schepen Mik Renders (Groen-Gangmaker) : wonen, milieu, energie, water, duurzame ontwikkeling en ontwikkelingssamenwerking en zesde schepen/OCMW-voorzitter Willy Van Genechten (CD&V) : OCMW en sociale zaken, gelijke kansen, senioren en gezondheid.  Van den Heuvel blijft wel gemeenteraadslid.

P1030863

Philip Verstappen – tot begin vorig jaar voorzitter van PRO Boechout&Vremde na een mandaat van negen jaar – kan meteen aan de slag. Zijn eerste prioriteiten worden de heraanleg van het Sint-Bavoplein en het Jef Van Hoofplein. De beleidsvisie van het gemeentebestuur was om tegen 2019 de dorpscentra van Boechout en Vremde op te waarderen.  De stationsomgeving en de dorpskern Vremde werden al aangepakt. Nadien zouden de twee eerder vermelde pleinen in Boechout aan bod moeten komen. De start van de werken werd voorzien in 2016 maar kwam er maar niet. Dat zou nu eindelijk toch gaan gebeuren. Binnenkort wordt er een bewonersvergadering georganiseerd in dat verband. Oppositiepartij N-VA stelt zich immers vragen over het aantal parkeerplaatsen dat zou verdwijnen. Verstappen ging mee als begeleider van Dennis Ruts toen die voor het goede doel (strijd tegen borstkanker) deelnam aan de ‘Norseman’,een extreme triathlon in Noorwegen en daarvoor in 2015 werd uitgeroepen tot sportman van het jaar in Boechout.

P1030861

In 1982 nam Ria Van Den Heuvel voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Bij aanvang van haar tweede termijn als schepen verklaarde ze al dat ze er in 2017 mee zou ophouden. ‘We moeten jongeren vooruitzicht bieden’, zei ze toen. Zij werkte bij Sfinks en werd lid van de plaatselijke partij ‘De Gangmaker’. Later ging die beweging op in Agalev, de voorloper van Groen. Daar vroegen ze haar om als verruimingskandidaat deel te nemen aan de verkiezingen voor het Vlaams parlement. Ze zetelde er van 1995 tot 2004. Ze was voorzitter van de werkgroep Gelijke Kansen en in het parlement de spreekbuis tegen de uitbreiding van de luchthaven van Deurne. Omdat er geen kartel werd aangegaan tussen Groen en de sp.a stapte ze er op en werd lid van Pro Boechout&Vremde. Ze is directeur van ‘ZitStil’ – een kennis- en expertisecentrum rond ontwikkelingsstoornissen, met de nadruk op ADHD – en werd voorzitter van het dokter Willy Peerscentrum, gekend als de ‘abortuskliniek’, die hulp biedt bij ongewenste zwangerschappen en gelegen is aan de Rooseveltplaats in Antwerpen.

(EM)

Foto’s (c) Gazet van Hove.