Zaterdag 21 januari 2017

Nieuwjaarsreceptie Okra

14.00u. Zaal Da Capo, Lintsesteenweg 1a Hove.

P1040275

Achter Glas : straattentoonstelling Mortselsesteenweg

Openingsavond op zaterdag 21 januari in een verkeersvrije straat. Iedereen welkom ! Vanaf 18.00 uur wordt de Mortselsesteenweg verkeersvrij gemaakt. Zo kan iedereen tijdens de openingsavond genieten van de kunstwerken in een vijftigtal verlichte ramen van de buren. Straatanimatie zorgt vanaf 19.30 uur voor een speelse en ontspannen sfeer. Het wordt een culturele avond voor jong en oud. Openingswoord over het thema ‘Onderweg’ vanwege de buren-gemeenschap “Achter Glas” om 20.30 uur in De Pomp. Het kerkplein en de grasvelden errond staan helemaal in het teken van het nieuwe thema : van levensgrote reisherinneringen, over een zoektocht naar de juiste weg, tot de harde realiteit van de hedendaagse vluchteling, onderweg op zoek naar een nieuwe thuis. Ook in de kerk zelf, de Gemeentelijke Kunstacademie in De Markgraaf en in De Pomp vind je kunst in de meest uiteenlopende vormen, van beeldhouwwerk, over kalligrafie tot gedurfde technologische inbreng.

De straattentoonstelling blijft elke dag open en vanaf 16 uur verlicht tot en met 4 februari om 22 uur. Het concept blijft ook na twaalf jaar en zes edities even eenvoudig als uniek: een straatmuseum creëren gedurende veertien donkere winterdagen. De ramen van de huizen in het smalle gedeelte van de straat worden vanaf valavond omgetoverd tot verlichte uitstalramen voor een vijftigtal kunstenaars, geïnspireerd door een bepaald thema, in 2017 dus ‘Onderweg’. Aan de kunstenaar om er een eigen invulling aan te geven. Een apart creatief team probeert om deze toch zeer verschillende werken in een passend raam te plaatsen en een extra dimensie te brengen doorheen de straat met het verhaal van ‘Onderweg’. Een echte uitdaging! De resultaten vind je in een boeiende tentoonstelling met allerlei kunstvormen, van beeldhouwwerken over textiel tot kalligrafie. Ook in de kerk zullen er, naast de werken van de Kinderacademie in de kinderkerk, enkele mooie kunstwerken tentoongesteld worden. Zij kunnen, behalve op de gewone openingsuren van de kerk, ook bezocht worden tijdens de begeleide wandelingen op 24 en 31 januari. Er wordt een programmaboekje verspreid met enkele woorden uitleg over hoe de kunstenaar zijn werk ziet aansluiten bij het thema. Kom genieten van deze unieke straattentoonstelling van met familie, vrienden, buren en waarom niet met je vereniging in dit unieke kader en praat na in De Pomp, een mooie afsluiter. ‘Achter Glas’ is een straat vol kunst en wil een etalage zijn voor creatieve krachten en naar buiten komen op een positieve manier in een sfeer van samenhorigheid. Meer info: e-mail : achterglas@live.be, op Facebook of onderstaande website. Meer info www.achterglas.be .

Autovrije Mortselsesteenweg voor de tentoonstelling 'Achter Glas'

Zondag 22 januari 2017

Toast Literair : ‘Proper & puur’ (Ilse Landuyt)

Ook dit jaar ontbreekt Toast Literair niet in het Davidsfondsprogramma. Op zondag 22 januari om 11.15 uur (deuren open om 11.00 uur) in Da Capo brengt Ilse Landuyt ‘Proper en puur, een vrolijke geschiedenis van de persoonlijke hygiëne’. Er wordt met bubbels geklonken op het nieuwe jaar en samen genoten van een aangename zondagvoormiddag die wordt afgesloten met een heerlijk broodjesbuffet en dessert. Ilse Landuyt studeerde Romaanse Filologie en Politieke en Sociale Geschiedenis van de Westerse Wereld. Met veel beeldmateriaal en anekdotes vertelt ze over geschiedenis, zoals je het op school nooit hoorde. Een verhaal van properheid, van bij de Grieken tot nu. Met hilarische, maar ook tragische details over wat er in de badkamer soms kan mislopen. Waarom wasten de Grieken zich niet aan de lavabo? Waarom had Henry VIII veel te lange mouwen? Hoe proper was Brigitte Bardot? Gelieve je deelname vóór 18 januari te bevestigen bij Lieve Duffeler (e-mail : lieve.duffeler@skynet.be, tel. 0477 / 41 79 29 of  Mimi Heysse (e-mail : mimiheysse@skynet.be, tel. 03 / 455 36 39. Leden betalen 15 EUR, niet-leden 20 EUR. Je deelname is bevestigd na ontvangst van de betaling op rekening BE96 9794 2476 3005 met vermelding ‘Toast Literair’ en het aantal personen.

Davidsfonds

N-VA Nieuwjaarsreceptie afdeling Hove

10.00u. zaal “Da Capo”, Lintsesteenweg 1 a Hove. Spreker : Fons Duchateau, voorzitter OCMW-Antwerpen.

N-VA logo

 

Maandag 23 januari 2017

Fietsen

13.30u. samenkomst D.C. “Ten Hove”, René Verbeecklaan 3 Hove. Org. OKRA.

P1030949

Dinsdag 24 januari 2017

Cursus EHBO

“De Pleister”, Duffelsesteenweg 65 in 2547 Lint. Org. Rode Kruis afdeling Hove-Lint

Data : 24 en 31 januari, 7, 14 en 21 februari en 7, 14 en 21 maart in de lokalen van het Rode Kruis Hove-Lint, Duffelsesteenweg 65 Lint. Examen op 28 maart. Hoe inschrijven ? Stap 1 : inlog maken via act.rodekruis.be. Stap 2 : e-mail sturen naar vorming@hove-lint.rodekruis.be (Ellen Van Genechten). Deelname is gratis.

Rode kruis

Woensdag 25 januari 2017

Nieuwjaarsreceptie medewerkers Ziekenzorg

13.00u. De Markgraaf, Kapelstraat 8 in Hove. tel. 03 / 288 58 19.

seefbier

 

Vrijdag 27 januari 2017

Christophe Stienlet : ‘Politiek? Correct !’ (try-out)

20.15u. zaal “Da Capo”, Lintsesteenweg 1a in Hove

Acteur en televisiegezicht Christophe Stienlet trekt de theaters in met zijn eerste avondvullende voorstelling. Ludiek informatief theater overgoten met een vleugje humor met als rode draad de Belgische politiek. Alles wordt in vraag gesteld. Of niet ? Ontdek hoe een avondje politiek toch ontspannend kan zijn …

Meer infotel. 03 / 460 33 12, e-mail : cultuur@hove.be .

 

Zaterdag 28 januari 2017

Nieuwjaarsreceptie KHVC

20.00u. De Markgraaf, Kapelstraat 8 Hove. Verdere info op tel. 03 455 48 14. Org. Kon. Hovese Vitesse Club.

Receptie Vitesseclub Hove

 

Zondag 29 januari 2017

Nieuwjaarsdrink Gezinsbond

Een drink in een ongedwongen en gemoedelijke sfeer. Met een fotopresentatie blikken ze terug op het voorbije jaar en ze toosten op het vernieuwde bestuur. Er is kinderopvang voorzien !

Gezinsbond logo

 

Maandag 30 januari 2017

Fietsen

13.30u. samenkomst D.C. “Ten Hove”, René Verbeecklaan 3 Hove. Org. OKRA.

 

Foto’s (c) Reporters & Gazet van Hove.