BOOM

De avonturentoren in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre kreeg een grondige facelift. De organisatie Intense – bestaande uit Marjolein, Wim, Bart en Koen Maes – bleef niet bij de pakken zitten na een uitslaande brand in augustus vorig jaar. Het interieur steekt in een nieuw knap jasje en de kersverse indoor via ferrata (ijzeren weg voor alpinisten) is uniek in Europa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Boom

Midden in het groen van Provinciaal Recreatiedomein De Schorre kun je voor avontuurlijke verjaardagsfeestjes en uitdagende teambuildings terecht in de avonturentoren. Intense baat via een erfpacht, die 34 jaar loopt, de toren uit. Naast het indoor en outdoor parcours is er ook aansluitend een avonturenbos en twee ziplines, waarbij een kabel je verbindt aan een klimgordel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
aan de Rupel

 

Na de brand in augustus 2016, is Intense niet bij de pakken blijven zitten en hebben ze hard gewerkt aan de avonturentoren. Het indoor hoogteparcours werd aangepast en de klimmuur werd vervangen door een indoor via ferrata, die door haar creativiteit en speelse opzet uniek is in Europa en je een bergwandeling langs de rotsen laat maken. Het interieur kreeg een grondige facelift samen met de bar en de zitruimte. Door een verwarmingsinstallatie en aangepaste verlichting kan Intense nu ook tijdens de winterperiode activiteiten organiseren. Het nieuwe interieur straalt gezelligheid, sfeer en avontuur uit.

Wim Maes : ‘We focussen vanaf nu op recreatieve activiteiten die toegankelijk zijn voor een breed publiek. Klimsessies kun je niet volgen bij ons, er is immers geen klimmuur meer. We werken pakketten op maat uit voor groepen, scholen en bedrijven. Momenteel is nog niet alles afgewerkt. Tijdens de afgelopen zes jaar hebben we heel wat geleerd, ook hoe we met tegenslagen moeten omgaan. 12 augustus 2016 is een datum die in ons geheugen blijft opgeslagen. Gelukkig zijn we snel in actie geschoten. De toren werd volledig gereinigd en leeg gemaakt. Wat men nu ziet is het resultaat van jaren ideeën sprokkelen.’ Hierna werd het Wim even teveel en moest hij zijn speech beëindigen. Zus Marjolein rondde – ook al met tranen in de ogen – af. ‘We blijven de volgende weken werken aan de verwarming, de verlichting en het bouwen van nieuw sanitair.’ 

familie-maes
(v.l.n.r. Marjolein Maes, Koen Maes, Bruno Peeters, Wim Maes, Alex Ternier) – © DeSchorre

Voor De Schorre zijn de activiteiten van Intense een enorme troef. Gedeputeerde Bruno Peeters (N-VA), die zich tijdens de heropening liet verontschuldigen :  ‘Je kan er nu al terecht voor professionele of recreatieve sport in clubverband (denk maar aan hockeyclub Braxgata, kajak-poloclub KNRS, FC Rupel Boom,…) of gewoon in je vrije tijd. Bedrijven komen aan hun trekken in ons congrescentrum De Pitte en er is natuurlijk onze prachtige natuur. We zijn heel blij dat Intense na een grondige make-over opnieuw van start gaat. De Schorre is nu dé locatie bij uitstek voor vergaderingen of brain-storms in combinatie met team-buildings en sportdagen. Het is indrukwekkend wat het team van Intense op zo’n korte tijd heeft gerealiseerd en we zijn bij De Schorre zeer blij dat de Avonturentoren opnieuw is geopend. Het is een belangrijke troef voor ons provinciaal domein.’ Alex Ternier, directeur van De Schorre, kan dit alleen maar beamen : ‘In 2010 zijn we gestart met de toren, die één jaar later officieel werd geopend. Dat hij nu, amper zes maanden na de brand, opnieuw in gebruik is, mag de verdienste van de familie Maes worden genoemd.’ 

(EM)

* Meer info: www.congrescentrumdepitte.be, www.deschorre.be en www.intense.be .

Foto’s (c) Reporters & Gazet van Hove.