De Kon. Hovese Vitesse Club hield op zaterdagavond 28 januari jl. haar traditionele nieuwjaarsreceptie in zaal ‘De Markgraaf’. Voor een veertigtal leden en aanhangers mocht voorzitter Eddy Beyens enkele gastsprekers inleiden. Burgemeester Volckaerts en de schepenen Lambrecht en Van Couwenbergh waren aanwezig namens het Hovese gemeentebestuur.

De jaarlijkse Wielerhoogdag van de Vitesse Club is sedert enkele jaren afgeschaft. De club legt zich nu toe op de jeugd tussen 6 en 12 jaar om er het fietsen te promoten. Op 18 maart e.k. houden ze een wielertoeristenrit in de regio. Men kan kiezen tussen 50 tot 100 km met vertrek aan café ‘Den Drijhoek’ in Hove. Tijdens de zomerend-feesten in Hove eind augustus is er terug een trotinettenkoers voor kinderen en de opbrengst gaat naar het goede doel.

p1040535

With Love by Ferre

De eerste gastspreker was de heer Stefan Beeldens. Hij is al 20 jaar actief bij de Hovese Gezinsbond. Hij kwam er spreken voor de vzw ‘With Love by Ferre’. Ferre was een jonge kindje uit Kontich dat op 4 jarige leeftijd te maken kreeg met een agressieve kinderkanker. Tot aan zijn dood op zesjarige leeftijd verbleef Ferre steeds in ziekenhuizen. Hij bleef altijd positief ingesteld. Om het verblijf van kinderen in ziekenhuizen wat draaglijker te maken werd er een organisatie opgericht met een vzw-statuut. De bedoeling is om ziekenhuiskamers te versieren voor de kinderen zodat ze zich er beter thuis voelden. Bij uitbreiding werd de werking over zoveel mogelijk ziekenhuizen verspreid. Het kind staat centraal in de werking. Via een contract met de electronica-reus Philips konden ze reeds in kinderkamers kleurenledspots installeren.

In mei 2016 lanceerde Stefan een oproep naar twaalf Hovese verenigingen, wijk-comitées en scholen om de vzw “With Love bij Ferre” te steunen. Ze maakten alle twaalf van de laatste intocht van Sinterklaas in Hove een heus volksfeest. In totaal verzamelden ze zo’n 6.630 euro voor de vzw. De Hovese Vitesse Club deed er nu nog eens een cheque van 175 euro bovenop.

p1040540

Doorzetten met de club

Daarna was het de beurt aan een spreker van het gemeentebestuur. Burgemeester Volckaerts nam de handdoek op. “Geef het niet op. Hove is een moeilijke gemeente om iets te organiseren. Het gemeentebestuur moet helpen om tot een gemeenschap te komen. Blijf fantasie hebben met nieuwe ideeën. Een trotinettenkoers is goed, doe er nog iets bij in samenwerking met anderen (Fietsersbond, gemeente) maar maak het niet te groot. Want anders kan het snel naar beneden gaan. Doe zo voort met de nieuwe weg die jullie met de vereniging zijn ingeslagen” aldus burgemeester Volckaerts. Algemeen applaus.

Nadien was het tijd voor de uitgebreide receptie met gezellig samenzijn.

 

Foto’s © Gazet van Hove.