MORTSEL

20160932-callant-ladies
Callant Ladies – (c)topvolleyantwerpen.be .

Ietwat verrassend werden de meisjes van de Mortselse Volleybal Club de sportlaureaten van de stad Mortsel. Zij kregen in het Mark Liebrechtscentrum hun trofee uit de handen van burgemeester Erik Broeckx (N-VA). Eigenlijk is de naam van de club achterhaald, want, nadat zij kampioen werden in de vrouwen liga B, kregen ze een nieuwe sponsor : verzekeringsmaatschappij Callant. Hierdoor veranderde de naam van de club en spelen zij voortaan in de Arenahal van Deurne. Ze trainen soms in Sporthal Den Drab, waardoor de navelstreng met Mortsel niet werd doorgeknipt. Bij de junioren (-18 jaar) werd Yarne Willems, nationaal kampioen tumbling en lid van Gymplus, de winnaar van de trofee.

logo Mortsel

De nominatie gaat als volgt : clubs dienen kandidaturen in van de leden die een titel hebben behaald. Dat kan gaan van een provinciale- tot een wereldtitel. Hierna maakt de jury, leden van de sportraad, een shortlist op, waaruit uiteindelijk de winnaar wordt gekozen. Bij de senioren haalde de enige overgebleven sportploeg het. De andere kandidaten waren Mario Redondo, Patricia Thille en Lieve Van de Wouwer (allen boogschutters bij La Fidelité), Louis Cloots, die een indrukwekkend jaar achter de rug heeft. Als lid van Satori Kwai won hij in het Ju-Jitsu de Balkan Open en het tornooi van Orléans en behaalde hij brons op zowel het wereldkampioenschap voor senioren als dat van de U21. Net als een andere  genomineerde, Tachina Peeters, die aan tumbling doet bij Gymplus, werd hij geselecteerd voor de Wereldspelen later dit jaar in Wraclow. Tenslotte stonden ook de zeilers Quinten Bruyninckx, Tibeau Bastien en Mathias Van der Auwelaer, die Europees kampioen werden op de Special Olympics, op de shortlist. Poona senioren mannen en gemengd (badminton), Sven van Oostveldt en zijn club Tecemo (tafeltennis), de senioren van Sint-Jozef (voetbal) en de vrouwenteams van de Mortselse Volleybal Club van het eerste gewest, provinciaal en Sporta geraakten niet tot op de shortlist.

 De-Stappe-voetbalveld
SV Sint-Jozef, De Stappe Mortsel

Bij de jongeren telden we vier genomineerden. Naast de winnares waren dat Lise Van Hove (boogschieten), Ward Appels (judo) en Anne Leemans, Europees kampioen tumbling. De andere kandidaten waren Kidda Simons, Hannes Van de Mosselaer en Ibe Verelst (judo bij Satori Kwai), Rob Van Woensel, Guido Depaepe-Cayo Vandenbauwhede, Vincent Demelier en Michiel Vandemarliere (Tafeltennisclub Tecemo), Kay-Li De Neef (Gymca), Kato De Laet, Noah Houbrechts en Lisa Verheyen (Gymplus tumbling en turnen), de scholieren van Cantincrode en de miniemen en junioren van Sint-Jozef (voetbal) en de Mortselse Volleybalclub met de meisjes U13 en de jongens U11.

Schepen Lieve Voets (N-VA) schetste in de marge wat de stad in 2017 nog zal realiseren op sportief gebied. ‘Boogschutters en kegelaars krijgen weldra onderdak in Fortloods MG 40, waar we een geïsoleerd dak en nieuwe ramen en deuren installeerden. Het sportlandschap wordt uitgebreid met een nieuw sportgebouw en twee extra voetbalvelden op natuurgras. Uiteraard blijft het nieuwe zwembad, dat vanaf 1 maart een werfzone wordt, ons allergrootste project.’

 De-Stappe-voetbalveld

De avond werd opgeluisterd door optredens van Dansgroep Maysa,  Bonanza, dansgroep Kinemuseikei en een Flamenco-optreden met onder meer Martine Haesen, die later ook nog Sevillanas bracht , een Spaanse dans. Voor de liefhebbers : Martine geeft elke woensdag Flamencolessen in Kaleidoscoop.

(EM)

Foto’s (c) Gazet van Hove