BOECHOUT

In een bomvolle sporthal van Sportpark Sneppenbos werd triatleet Tim Verschaeren verkozen tot sportfiguur van Boechout. Alle genomineerden vermelden kan niet. In totaal werden 200 atleten gehuldigd, waaronder 55 individuele sporters.

Tim Verschaeren bereikte in de categorie van 35- tot 39-jarigen het niveau van ALL World Athlete Silver & top 5%, vrij vertaald : hij behoort tot de stop in zijn leeftijdscategorie. De ‘allround-atleet’ eindigde vorig jaar als 74ste in de kwarttriatlon van Berlare en werd 144ste in Bilzen. Zijn fraaiste prestatie qua rangschikking behaalde hij in 2014 toen hij als 49ste finishte in Brasschaat. Zijn beste tijd realiseerde hij in Retie : 2u17’25”. In Frankfurt finishte hij als 990ste over de volledige afstand. Hij is aangesloten bij de Antwerpse triatlon- en duathlon-vereniging Atriac. ‘Sporfiguur van het jaar’ is – niet alleen in Boechout – een relatief begrip. De allergrootste topatlete in de gemeente is zonder twijfel tennisster Eliessa Vanlangendonck, die bij de top 800 van de wereld staat, maar wellicht nooit kampioene zal worden en dus niet in aanmerking komt voor een prijs van de gemeente. De twee andere genomineerden waren Nils Schoeters, nationaal kampioen in het kubben, een spel met als doel het omvergooien van houten blokken en Steve Van Avermaet, een jet-skiër die als 40-jarige het kampioenschap van Nederland op zijn naam schreef.

 

Pieter Markey mag zich voortaan de meest beloftevolle jongere van de gemeente noemen. Deze veertienjarige leerling Latijn-Wiskunde aan Regina Pacis in Hove schreef geschiedenis toen hij vorig jaar zowel provinciaal, Vlaams als nationaal kampioen werd. Joyce Van Noten (28) werd naar goede gewoonte G-sporter van het jaar. Ze zwemt al negen seizoenen en behaalde zomaar eventjes 65 Belgische titels, waarvan twee in 2016. De vrouwen van Sporting Vremde werden letterlijk vanuit de douche richting podium geduwd om de trofee van sportploeg in ontvangst te nemen. Zij behaalden de titel in de hoogste afdeling van het KVVV en pakten bovendien de beker van Antwerpen.

Schepen Rudi Goyvaerts (PRO Boechout&Vremde) bracht tenslotte hulde aan twee Boechoutse monumenten. Roger De Kinder werd postuum in de bloemetjes gezet. In de gemeente kende iedereen hem als leraar aan de Jans Frans Willemsschool en bij Boechout V.V. deed hij zowat alles : hij was materiaalmeester, jeugdvoorzitter, secretaris en erevoorzitter. Paul Thys, ondertussen 70 geworden maar die nog steeds even sportief oogt als toen hij tweemaal naar de Olympische Spelen mocht, het Belgische record op de 3.000 meter steeple op zijn naam schreef en twaalf nationale titels behaalde, bedankte zijn vrouw voor het geduld dat zij al die jaren had. Thys, die SGOLA Boechout gedurende zijn hele carrière – en nu nog als trainer – trouw is gebleven, begeleidde ook de halve fond- en lange afstandsatleten bij de Vlaamse Atletiekliga.

p1040488
Judo, Boechout

Goyvaerts was tevreden over het nieuwe concept. ‘Vroeger huldigden wij onze sporters tijdens het eerste weekend van september, vanaf dit jaar doen we dat tijdens de eerste vrijdag van het jaar. Ik ben blij dat deze sporthal eigenlijk té klein was, maar wat wil je ? Boechout telt ondertussen 37 sportclubs en 5.000 sporters.’ Na het officiële gedeelte maakte DJ Papa Mojito zijn opwachting tijdens de afterparty, waar vooral de kleurrijke delegatie van Bacwalde opviel. Zij vierden ‘hun’ eigen kampioenen : de miniemen B.

(EM)

Foto’s (c) Reporters & Gazet van Hove.