BOECHOUT

Uit een tevredenheidsenquête van de vrijetijdsdienst is gebleken dat heel wat inwoners van Boechout het inschrijvingsmoment voor de vakantiewerking te laat vonden. De gemeente heeft daarom het reglement voor haar vakantiewerking aangepast. Inwoners van de gemeente Boechout kunnen voortaan sneller inschrijven dan personen uit andere gemeenten en betalen nog steeds een voordeeltarief.

Om de vakantiewerking zo goed mogelijk te organiseren, heeft de vrijetijdsdienst een tevredenheidsenquête uitgevoerd. Schepen Els Augustinus (PRO Boechout & Vremde) : ‘We zijn uiteraard blij dat daaruit is gebleken dat het overgrote deel van de ouders en kinderen tevreden is over de kwaliteit van de vakantiewerking. Ook het online inschrijvingssysteem vonden de meesten gebruiksvriendelijk. Maar er was wel een opvallende vraag om het inschrijvingsmoment voor inwoners te veranderen. We kunnen de ouders daarin volgen. Daarom hebben we het reglement aangepast.’

P1010508

Om voldoende ouders van de gemeente de kans te geven hun kinderen in te schrijven voor de vakantiewerking in de krokus- en paasvakantie en in de zomervakantie, werkt de vrijetijdsdienst voortaan met twee inschrijvingsperiodes. De eerste inschrijvingsperiode is voor mensen die in de gemeente wonen, voor niet-inwoners waarvan de kinderen in Boechout of Vremde naar school gaan en voor personen die in de gemeente werken. Een tweede inschrijvingsperiode is voor niet-inwoners en/of niet-schoolgaande kinderen in Boechout en Vremde.

De inschrijvingen voor de eerste groep starten op een maandag om 19.00 uur, de inschrijvingen voor de tweede groep op een woensdag in diezelfde week om 13.00 uur. Wie in Boechout woont of werkt of kinderen heeft die in Boechout of Vremde naar school gaan, heeft dus bijna twee dagen voorsprong.

Daarnaast betaalt de eerste groep ouders lagere tarieven. De prijzen zijn wel iets verhoogd tegenover vorig jaar. Kinderen die zonder verwittigen op ingeschreven dagen onwettig afwezig zijn, betalen een administratieve boete van vijftien euro per dag per kind.

speelplein 1

Vakantiewerking is een vorm van jeugdwerk. Hierbij heeft men in het bijzonder aandacht voor de eigenheid van elk kind, het geloof in de ontwikkeling van kinderen door het geven van impulsen en het geloof in de zelfstandige ontplooiing van kinderen door het spelen. Binnen deze visie creëert men dus ruimte voor kinderen om zelf te ontdekken, te experimenteren, te vallen en op te staan. Wanneer kinderen spelenderwijs en met de nodige impulsen hun eigen gang kunnen gaan en het spel hierbij beïnvloeden, wordt de vakantiewerking dubbel zo interessant.

De gemeente promoot eveneens een gezonde levensstijl. Energiedrankjes zijn dan ook niet toegelaten. Verder geldt er een algemeen rookverbod voor iedereen en dit zowel voor binnen- als buitenruimten, voor animatoren en ouders.

Voor de vakantiewerking zijn alle kinderen vanaf vier jaar welkom op voorwaarde dat zij vijf jaar worden in 2017. De werking staat open voor kinderen tot dertien jaar.

(EM)

Foto’s (c) Gazet van Hove.