Politiereglement : begraafplaats en de lijkbezorging

De voltallige raad hechtte zijn goedkeuring aan het nieuwe politiereglement op de begraafplaats en de lijkbezorging. Inhoud : concessies, grafrust en verwijdering van graven en nissen, wijze van lijkbezorging, graftekens, onderhoud en verwaarlozing, ontgraving en ruimingen, plaatsings-, onderhouds- en beplantingswerken, ordemaatregelen en strafbepalingen.

Aanstelling nieuwe leden Beheersorgaan Bibliotheek

Twee nieuwe leden van de zijde van de gebruikers werden aangesteld : Jaak Van Baelen (ex-voorzitter Gezinsbond) en Jonas Deneckere. Eénparig goedgekeurd.

De werking van de bib gaat meer elektronisch

Stand van zaken Wonen Vlaanderen

Schepen van Woonbeleid Gerda Lambrecht (N-VA) gaf een mondelinge uitéénzetting over haar gesprek met de diensten van het Agentschap Wonen Vlaanderen. “Een stand van zaken. Volgende week hebben we hierover terug een gesprek. Er zijn in Vlaanderen 36 gemeenten die zich bevinden in de categorie 2B. We overliepen tijdens het gesprek het rapport en stelden enkele foutieve voorstellingen vast. Ze zullen dit aanpassen in het verslag. In Hove zijn er diverse actiepunten aan de gang : 14 appartementen in de Jan-Frans Gellyncklaan, bouw klaar in het najaar 2017; 22 appartementen in de René Verbeecklaan; 3 appartementen op een perceel van het OCMW Hove. De gemeente Hove is geen grootgrondbezitter. We kregen geen suggesties van Wonen Vlaanderen. Ze waren inschikkelijk met de op stapel staande projecten.

Het leegstandsbeleid in Hove is een groot probleem. We hebben dit drie maal opgestart en telkens terug naar af wegens ziekte van de betrokken ambtenaar. Tegen 30 juni e.k. moeten we een plan van aanpak indienen. Igean kan meedoen. We gaan het goed opvolgen. In Hove vallen er dertig woningen onder de leegstand. Vroeger waren het er driehonderd. ”

Raadslid Jos Peeters (CD&V) voegde hieraan toe : “De Gemeenschapswachten en de wijkagenten kunnen te velde een aantal zaken zien en vaststellen en hierover rapporteren.”

P1040293

Gekibbel rond dossier toekomstige verkaveling Lege Veldkantlaan Zuid

Raadslid Luc Vuylsteke de Laps (CD&V) ondervroeg schepen van Ruimtelijke ordening Dave Van den Bergh (Ph7) : “U ging toelichting geven over het Ruimtelijk uitvoeringsplan Lege Veldkantlaan ?” Dave Van den Bergh antwoordde : “Het dossier is nog lopende. De eerste verkennende stappen zijn aan de gang. De Stedenbouwkundige en de intercommunale IGEAN zijn ermee bezig. De komende weken zullen we een aantal interessante pistes open leggen.” Luc Vuylsteke de Laps : “De inhoud van de opdracht ?” Dave Van den Bergh : “U kan het dossier steeds gaan inkijken. U deed dit reeds. De opdracht die Igean uitvoert is volledig conform met de adviezen van de Gecoro.” Luc Vuylsteke de Laps : “Ik zal de vraag eens schriftelijk stellen want u draait teveel rond de pot.”

P1040294
Lege Veldkantlaan zuid

Nieuw gemeentehuis in Hove

Raadslid Jos Peeters : “Er is een duidelijke opdracht afgelijnd vanuit het College van Burgemeester en schepenen. Er is een budgettair kader ingevuld. We willen deze informatie ook krijgen !?”

Gemeentehuis
uitbreiding gemeentehuis Hove ?

 

Geheime zitting

Onderwijs : OVSG : begeleiding management

Schepen van onderwijs Gerda Lambrecht gaf er een mondelinge toelichting over dit dossier.

Geheime zittingen handelen steeds over private personen of over zeer delicate onderwerpen. Daarom moesten alle 10 aanwezigen op de tribune de zaal verlaten.

A. Rodenbachschool
Albrecht Rodenbachschool Hove

 

Foto’s © Gazet van Hove.