BOECHOUT KOOPT PERCEEL BOSGROND IN GROENSTRAAT

De gemeente Boechout koopt ter hoogte van de Groenstraat 49 een waardevol perceel bosgrond, gelegen tussen de vogeltjeswijk en de nieuwe wijk Zuiderdal.

Schepen Philip Verstappen (PRO Boechout & Vremde) : ‘Na het Molenveld en het parkgebied Frijthout wil de gemeente Boechout het waardevolle eikenbos van 1.605 vierkante meter definitief bewaren. Die beslissing sluit aan bij de intentie van het bestuur om in de gemeente zo veel mogelijk groene en open ruimte te bewaren én voor het publiek open te stellen. Het bos is ook gelegen aan de Rollebeek en heeft zo dus ook een functie voor waterbuffering.’ Burgemeester Koen T’Sijen (PRO Boechout & Vremde) : ‘Het eikenbos sluit aan bij een bestaande groene, publieke zone van de gemeente en een nog te realiseren speeltuin in de nieuwe wijk Zuiderdal. Het perceel wordt zo gevrijwaard van toekomstige verkaveling en zal dienstdoen als speelbos tussen twee woonwijken. De gemeente zal een beheersplan opmaken om het bos te onderhouden. De gemeente Boechout betaalt voor het bewaren van het bos 32.100 euro of twintig euro per vierkante meter. Projectontwikkelaar Matexi van de wijk Zuiderdal financiert voor 30.000 euro mee de aankoop van het bos en zorgt zo ook voor een meer groene en leefbare omgeving voor de nieuwe inwoners van Zuiderdal.’

(EM)

p1040621

PACHTOVEREENKOMST TUSSEN SCOUTS EN GEMEENTE BOECHOUT

De 31ste Scouts Sint-Bavo Boechout en het gemeentebestuur hebben een erfpachtovereenkomst vastgelegd. De scouts zullen het leegstaande lokaal in het George van Raemdonckpark renoveren en inrichten als scoutslokalen. In ruil mogen zij het parklokaal de komende vijftig jaar pachten van de gemeente.

Burgemeester Koen T’Sijen (PRO Boechout & Vremde), zelf een oud-scout : ‘Aan de ene kant willen de scouts hun lokalen uitbreiden en verbeteren. Aan de andere kant beschikt de gemeente over het George van Raemdonckpark, een prachtige plek om te spelen en vergaderingen te organiseren. De kapoenen hebben hier trouwens al een lokaaltje. Het zou heel mooi zijn om alle scoutstakken van de 31ste op deze plaats samen te brengen.’ Schepen Philip Verstappen (PRO Boechout & Vremde) : ‘Vroeger kwam in dit lokaal, dat eigendom is van de gemeente, de Rode Kruisafdeling Boechout-Vremde samen en organiseerden zij er  hun jeugdwerking. Door de slechte staat van het gebouw moest het Rode Kruis naar een andere locatie uitwijken. We hebben met de scouts afgesproken dat ze het lokaal de komende 50 jaar mogen pachten. In ruil knappen zij het met eigen middelen op. Zo gaan zowel de scouts als de gemeente erop vooruit.’
De Rode Kruisafdeling zal binnenkort verhuizen naar een lokaal op De Bunderkes, dat leeg komt te staan door de verhuis van atletiekclub Sgola naar Sportpark Sneppenbos.

(EM)

Foto’s (c) Gazet van Hove.