Dinsdag 21 maart begint de lente. Tijd voor een grote schoonmaak ! Mortsel lanceerde een oproep om deel te nemen aan de grootse opruimactie van 21 tot 29 maart. Willen we Mortsel laten blinken, dan moeten zoveel mogelijk mensen meedoen.

P1040369

Wie stroopt de mouwen al zeker op ?

  • De burgemeester, schepenen én zo’n 100 handelaars van de Mechelsesteenweg, Antwerpsestraat, Edegemsestraat, Pieter Reypenslei en Statielei geven het goede voorbeeld op dinsdag 21 maart.  De adviesraad lokale economie en Unizo zijn dan ook partners in dit verhaal. Afspraak om 17.00 uur op het Gemeenteplein voor het afhalen van materiaal.
  • De collega’s van het stadsbestuur en het OCMW houden hun borstel in beweging en nemen het traject tussen de Floralaan en het skateterrein in de Elf-Julistraat voor hun rekening.
  • Natuurpunt organiseert op zondag 19 maart om 13.30 uur een opruimactie rondom Hoeve Dieseghem. Ze ruimen de berm op richting Antwerpsestraat. Ondertussen wandelt een andere ploeg van de Jozef Hermanslei tot de Antwerpsestraat, waar de twee elkaar ontmoeten.
  • 3 Mortselse scholen verzamelen verdwaalde blikjes en papiertjes rondom hun schoolgebouw en geven de eigen speelplaats een extra beurt.
  • Een 25-tal straten schreven zich in voor een opruimactie en laten het voor hun deur blinken.
  • Scouts 32-48 doet ook mee in en rond de Bloemenlei-Deurnestraat.

logo Mortsel

Wil je ook meedoen ?

Dat kan! Inschrijven doe je ten laatste op dinsdag 21 maart. Bel naar 03 / 444 17 28 of stuur een mailtje naar samenleving@mortsel.be.

Waar, met wie en wanneer je wil poetsen, kies je helemaal zelf! Waarom inschrijven? Het stadsbestuur beloont je inspanning met een unieke borstel. Ook al het andere materiaal dat je nodig hebt om zwerfvuil te verzamelen, wordt voor jou voorzien : witte zwerfvuilzakken, handschoenen en handige afvalknijpers. Het gesprokkelde vuil in de witte zakken mag eenmalig meegegeven worden met de gewone afvalophaling van 27 of 28 maart.

P1030420

Foto’s (c) Gazet van Hove.