In Kontich kunnen verenigingen al enkele jaren gebruik maken van het nieuwe subsidiesysteem waarin naast bedelingsacties voor infobladen ook zwerfvuil- en natuuracties inzitten. Traditioneel maken jeugdbewegingen hiervan gebruik om hun kas wat aan te spijzen, maar de subsidiëring is ook toegankelijk voor cultuur- en sportverenigingen.

P1030513

Voetbalclub VDP heeft alvast de weg naar deze subsidies gevonden. Afgelopen zaterdag organiseerden enkele trainers samen met ouders een eerste zwerfvuilactie met hun mini-miniemen. Hoewel het druilerig weer was , trokken een kleine twintig jongeren erop uit met handschoenen, grijptangen en vuilzakken om het zwerfvuil in omliggende spoorwegbermen  en straten op te ruimen. Nick Vlemincx zegt : “We gingen graag in op dit aanbod van de gemeente niet enkel voor het financiële aspect maar vooral voor de educatieve waarde. Immers, we merken toch wel wat drank- en snoepverpakkingen die wegwaaien naar de Meylweg en spoorwegberm achteraan de velden.” Schepen Wim Annaert vult aan : “Een superinitiatief dat we graag met materiaal en personeel mee ondersteunen ! Als we deze actie een aantal keren per jaar kunnen herhalen blijft de ruime omgeving toch wel netjes en zien onze jeugdige spelers ook aan den lijve hoeveel van dit zwerfvuil verzameld wordt.”

Misschien zet dit initiatief van VDP ook wel andere sportverenigingen aan om aan dergelijke subsidieacties deel te nemen.

P1030519

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove