Broedvogelinventarisatie Uilenbos in Hove

Paaszondag 16 april 2017 – 8.00u.

Het Uilenbos in Hove is ongetwijfeld één van de mooiste natuurgebieden in onze streek. Als privéterrein was het echter nooit vrij toegankelijk en er werd tot op heden geen systematisch onderzoek gedaan naar het voorkomen van broedvogels gevoerd.

natuurpunt

In het licht van de toekomstige grotere betrokkenheid van Natuurpunt bij het gebied, werd ARDEA gevraagd om voor een eerste inventaris te zorgen. De resultaten kunnen ook hier weer richting geven aan het natuurbeheer, maar zeker ook bijdragen tot een betere valorisatie van het gebied.

ARDEA start dit onderzoek in 2017 met een bescheiden aantal wandelingen in de periode april-mei. Eventueel worden bijkomende (avondlijke) bezoeken ingelast. Hulp van ervaren vogelaars is hierbij zeker welkom. Liefst met een engagement om de drie bezoeken mee te doen zodat we met dezelfde mensen kleine teams kunnen maken. Wil je meedoen met dit onderzoek, meldt je dan vooraf aan via e-mail.

dreef in het bos

Aanvang : 8.00u (einde voorzien om 12.00u.) aan de toegang van de dreef van het Uilenbos, Boshoekstraat 98 in Hove. Aanmelden op voorhand a.u.b. via e-post naar ardea@hobokensepolder.be . Aangemelde deelnemers ontvangen dan kort voor aanvang de gegevens over een mogelijke samenrijden-afspraakplaats (bijv. vanaf de Boomsesteenweg).

Organisatie : Joris Van Reusel en Luc Van Schoor. Meebrengen : stevige wandelschoenen, warme regenbestendige kledij, verrekijker, fototoestel.

Er zijn soortgelijke uitstappen naar het Uilenbos op zaterdag 29 april (8.00u.), zondag 14 mei (8.00u.) en zaterdag 27 mei (8.00u.).

 

Boshoekstraat 109 dreef

Foto’s (c) Gazet van Hove.