HOVE

Op de jongste gemeenteraad kwam de mogelijke deelname van Hove aan de oprichting van de dienstverlenende vereniging TMVS – conform artikel 27 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking – ter sprake. TMVS staat voor Tussengemeentelijke Maatschappij voor Services. Het aanbod van TMVS omvat zowel standaard leveringen, diensten en werken als maatwerk en dekt alle ondersteunende domeinen af: van logistiek, projectorganisatie, aankoop, facility services, HRM, ICT over voertuigen, wegenisdiensten, ondersteuning rond de uitbating van accommodaties tot specifieke uitrusting.

De raadsleden Diederik Vandendriessche (HB) en Arnold Herrebout (N-VA) stelden vragen bij deze samenwerking en of er reeds andere gemeenten deelnemen ? Schepen van economie Bart Van Couwenberghe (N-VA) antwoordde : “Veel gemeenten melden zich nu aan. De vergaderingen gebeuren per provincie. Het was een toevoerbedrijf met aanvullende diensten. Deze laatste zijn eruit genomen. In de toekomst dienen er zich nog interessante raamcontracten aan. We kunnen hieruit een selectie doen volgens de nood van de gemeente. Er wordt niets blindelings ingevuld. Alle specifieke eigenschappen blijven behouden. Het is een multi-service-bedrijf. Vroeger deed men enkel aan transport en distributie van drinkwater. We zitten uitsluitend in de divisie van de raamcontracten. De ambtenaar heeft een uitgebreide keuze. Het is geen vermoeiend werk. Deze procedure loopt eens zo snel. We winnen veel efficiëntie door erin te stappen.”

Uiteindelijk keurden alle gemeenteraadsleden de deelname van Hove aan de oprichting van de dienstverlenende vereniging TMVS goed .

gemeentehuis Hove

Foto’s (c) Gazet van Hove.