Boekvoorstelling

Edegemnaren in de Groote Oorlog

De Eerste Wereldoorlog liet in het hele land sporen na, ook in Edegem. Andreas Van Elshocht en André Mens doken, samen met een heleboel vrijwilligers, de geschiedenis van Edegem in. Na jarenlang onderzoek en schrijfwerk presenteert André Mens op vrijdag 21 april het tweede deel van hun boek ‘Bezetten, vereren en fusilleren. Edegemnaren in de Groote Oorlog”. Hij doet dat zonder zijn partner Andreas die enkele weken geleden overleed.

P1020822

Dit tweede deel vertelt het verhaal van gewone mensen op de vlucht naar Nederland en Engeland. Een verhaal ook van Edegemse soldaten : 112 werden gemobiliseerd, 8 boden zich vrijwillig aan, 25 sneuvelden, 12 werden krijgsgevangen genomen, een 15-tal vluchtten naar Nederland. De oudsten waren 35 jaar, de jongste was 16. Daarnaast ging de auteur op zoek naar overblijfselen van de Groote Oorlog in Edegem. Het boek neemt je mee naar de plaatsen om te herdenken en te (ver)eren : monumenten, standbeelden en nieuwe straatnamen.

Vrijdag 21 april om 19.00u. in het Gemeentehuis, Gemeenteplein 1 Edegem. Boekvoorstelling is gratis, het boek kost 25 euro.

Bestellen : Cultuurdienst, Gemeenteplein 1, tel. 03 / 289.26.50. – cultuur@edegem.be .

P1020840

Foto’s © Gazet van Hove.