Steven Vanackere over christendom en politiek

Is politiek vandaag nog verbonden met ideologie en levensbeschouwing ? Verschillen politieke partijen levensbeschouwelijk nog echt van elkaar of hebben ze allemaal de dominantie van het neoliberale denken aanvaard ? Wat betekent de S nog in sp.a en de C in CD&V ? Mag de persoonlijke levensbeschouwelijke voorkeur van de politicus binnen en buiten zijn partij nog een rol spelen ? En mag de christelijke overtuiging nog aan bod komen in een wereld waarin zich profileren als christen of katholiek zeker niet meer ‘sexy’ is ?

Sint Laurentiuskerk Hove

Op 26 april spreekt oud-minister en huidig CD&V-senator Steven Vanackere in de Sint-Laurentiuskerk in Hove over dit onderwerp. Eerder schreef hij daarover een boek, ‘De eerste steen – Zeven hoofdzonden in politiek en samenleving’, waarin hij een pleidooi houdt voor een “politiek die zich minder bekommert om de schijn dan om het zijn”. De spreekbeurt begint om 20.00 uur en daarna is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

cd&v

Foto’s (c) Gazet van Hove.