Daar is hij dan ! De nieuwe sticker van het Rode Kruis.

Vanaf  vandaag 27 april te koop. Koop ik er één ? Heb ik kleingeld op zak ? Wat als het licht op groen springt ? U kent ongetwijfeld dit gevoel. En toch is dit kleine gebaar veel belangrijker dan de meesten onder ons denken. Want in vergelijking met brandweer en politie is de medische hulpverlening in ons land niet alleen ondergefinancierd, maar grotendeels gebaseerd op de vrijwilligers van het Rode Kruis.

Interventiewagen Rode Kruis

Voor de lokale afdeling Hove-Lint wordt slechts 5 procent van de werkingskosten gedekt door bijdragen van de gemeenten. Voor de overige 95 procent is de plaatselijke afdeling bijna volledig aangewezen op de jaarlijkse stickerverkoop. Zonder deze inkomsten geen EHBO-cursussen, geen hulpverlening op evenementen, maar ook geen hulp bij ernstige incidenten. Dus Koop een sticker en steun de plaatselijke Rode Kruisafdeling. De stickerverkoop van de afdeling Lint – Hove  begint vandaag om 15.00u. Ze starten op het kruispunt Mechelsesteenweg – Edegemsestraat. Op de grens tussen de gemeenten Hove en Edegem. Het geld van de stickerverkoop gaat integraal naar de lokale afdeling en is voor de lokale werking.

Meer info over het Rode Kruis afdeling Hove/Lint vindt U op het tel 03 / 455 75 79 of via e-mail bij voorzitter@hove-lint.rodekruis.be .

diploma-uitreiking Rode Kruis afdeling Hove-Lint

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove.