HOVE

Je woning energiezuinig maken lijkt een hele opdracht. Met de renovatieaudit en bijbehorende subsidie wil het gemeentebestuur je daarbij helpen.

Is je woning klaar voor de volgende dertig jaar ? Zit je goed op het vlak van comfort ? Is je energiefactuur niet te hoog ? Of zou het toch beter kunnen ? Wil je je woning renoveren, maar weet je niet waar te beginnen ? Tijdens een renovatieaudit wordt je woning door een expert onder de loep genomen. Alle onderdelen van je woning worden bekeken. Denk hierbij aan het dak, de gevels en de vloer, de beglazing, de verwarming, de verlichting, het waterverbruik, … Ook de mogelijkheden voor het plaatsen van een zonneboiler of zonnepanelen worden in kaart gebracht.
Het resultaat is een overzichtelijk verslag waarin allerlei maatregelen worden beschreven, specifiek voor jouw woning. Daarnaast krijg je ook advies over eventuele premies en financiering. Je kiest dan zelf welke maatregelen je kan en wil uitvoeren en welke bijbehorende besparingen je daarmee kan realiseren. Sommige maatregelen vragen immers een grotere investering dan andere, maar alle maatregelen geven een meerwaarde aan je woning en je comfort.

Geld euro's
Voor het uitvoeren van renovatieaudits in de gemeente Hove kan je rekenen op de expertise van de energiecoöperatie ZuidtrAnt. Zij zullen de audits uitvoeren tegen een vooraf vastgestelde kostprijs en volgens een uniform stramien. Zo moet je zelf niet meer op zoek naar een partner en kan je snel van start gaan.
Wil je hierover graag meer informatie ? Kom dan naar de infoavond die IGEAN samen met de gemeente Hove en
de verschillende partners organiseert op maandag 8 mei om 20.00 uur in De Markgraaf, Kapelstraat 8 in Hove. Mocht deze datum je niet passen, dan kan je ook terecht op een infoavond in een buurgemeente. Je vindt alle datums en verdere info terug op de website van IGEAN.

IGEAN nieuw logo
Subsidie

Op 7 december 2011 besliste het schepencollege om deel te nemen aan de provinciale campagne Klimaatneutrale Organisatie 2020. Dit engagement betekent dat de gemeente de eigen CO2-uitstoot zoveel als mogelijk tracht te verminderen. De resterende uitstoot wordt gecompenseerd via klimaat-groene projecten en/of financiële ondersteuning van klimaatprojecten. Op 23 maart 2015 werd ook beslist om deel te nemen aan het Burgemeester-convenant met als doel de CO2-uitstoot op het volledige grondgebied te verminderen met 20 procent ten opzichte van 2011. IGEAN ondersteunt de gemeente bij het klimaatbeleid en werkt concrete acties uit. In het kader van de actie ‘renovatieaudits’ heeft IGEAN een overheidsopdracht georganiseerd voor het uitvoeren van renovatieaudits in particuliere woningen. Inwoners kunnen een kwaliteitsvolle renovatieaudit laten uitvoeren aan de kostprijs van 450 EUR (exclusief btw). Om inwoners extra te stimuleren tot het laten uitvoeren van een renovatieaudit werd een subsidiereglement (dat van 1 april 2017 tot en met 31 december 2019 geldig is) goedgekeurd. De subsidie bedraagt 50 procent van de kostprijs, dus 225 EUR.
 www.igean.be

Foto’s (c) Gazet van Hove.