Regio

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat vanaf dinsdag 2 mei voor een periode van twee weken herstellingswerken uitvoeren op de E19 tussen Kontich en Mechelen-Zuid, richting Brussel. Door zettingen van funderingen is er een scheur ontstaan aan de middelste rijstrook. Deze herstelling wordt gedaan om meer schade te voorkomen. De midden rijstrook zal worden uitgefreesd en opnieuw opgevuld. Deze werken zullen enkel s’nachts gebeuren om grote verkeersellende te voorkomen en zullen ongeveer 2 weken in beslag nemen.

Vanaf dinsdag 2 mei worden 2 rijstroken afgesloten in de rijrichting Brussel van 21.00u. tot 5.00u. Het verkeer kan zo de werken voorbij rijden maar dit zal gebeuren op 1 rijvak. Er wordt telkens gewerkt in korte zones van maximum 700 meter lang.

openbarewerken

Wel zullen de op en afritten van de E19 gewoon open blijven. Moesten de herstellingen vertraging oplopen zal er ook in het weekend gewerkt worden. Meer informatie over deze werken en mogelijke wachttijden vindt U op de website van het agentschap Wegen en verkeer of via mail naar wegen.antwerpen@vlaanderen.be .

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove.