maar verliest met strafschoppen

Wat vorige week nog de redding was in de halve finale, bleek gisteren het enige negatieve in een schitterende finale in de beker van Antwerpen bij de Hove Sport Girls. Dat ze het moeilijk gingen krijgen was al geweten. Maar toch gingen de dames van Hove Sport volledig voor de winst in de finale. En op de laatste 20 minuut na zou dit ook wel eens gekund hebben op het terrein van K. Kontich FC. Ook uw lokale Radio Frekwent zag dat tegenstander Vosselaar nog wat beter in elkaar stak dan Moldavo in de halve finale.

Maar de dames van Hove begonnen ook dit keer erg snedig aan de partij met tal van kansen. Ook doelvrouw Evelien Holvoet bleek zeker uitgeslapen en leverde enkele schitterende reddingen af. Het was wachten tot in de 23ste minuut toen Charlotte Van Berckelaer mooi Kim Wullaert in het straatje stuurde dat de Hove girls op voorsprong kwamen en de ruststand bekend was 1-0 in het voordeel van Hove Sport.

P1030662

Na de rust bleef Hove goed in zijn spel en kwam het zelfs 2-0 voor met een welgemikt en mooie vrije trap van Lotte Cloet en 2-0. Toen  iedereen dacht dat het binnen was kwam bij Hove de vermoeidheid boven drijven en toen ook nog kapitein Sarah Slebos uitviel was het voor Hove plots pompen of verzuipen. En ook de schitterende goalie van Hove kon de overmacht van Vosselaar niet meer keren. Vosselaar kwam op 4 min tijd langszij met doelpunten van Cartiche Tournier en Rianne Van Den Eynden. Al werden bij Hove Sport heel wat kansen gemist door opportunisme was het eindresultaat eerlijk te noemen met de 2-2 na de 90 minuten. Terwijl strafschoppen Hove Sport vorige week nog in de finale brachten trokken onze dames dit keer aan het kortste eindje. ‘Some times you win, sometimes you lose’ in een strafschoppenreeks vertelde trainer Soren Steegmans ons vorige week na de halve finale en deed dit na de finale gisteren nogmaals over.

Na de wedstrijd gingen de dames terug naar de ‘Nick Steegmans-cup’ op het thuisterrein van Hove Sport waar heel veel volk gisteren kwam voetballen in een knap ingericht tornooi. Maar het is wel duidelijk dat deze Hove Sport dames erg fier mogen zijn op hun seizoen en volgend jaar in een reeks hoger zeker geen mal figuur zullen slaan.

Lokale Radio Frekwent had na de wedstrijd nog een korte babbel met trainer Soren Steegmans.