logo Edegem

Gisteren was er in de mooie golfclub Drie Eycken de voorstelling van de tweede editie van de nu al welbekende E-Trail in de gemeente Edegem. Wie na de eerste editie met 220 lopers dacht dat de ze in Edegem geen mooie gebouwen en plaatsen meer vonden om door te lopen komt wel erg bedrogen uit. Dit jaar krijgen de lopers 10 km voorgeschotelt.

Er wordt vertrokken op het gemeenteplein en dit keer wordt de westelijke kant van de gemeente voorgesteld. ‘We gaan voor een recreatief parcour zonder competitie’ zegt burgemeester Koen Metsu. Er is geen winnaar, geen klassement, geen tijdregistratie en geen prijzen. De lopers dienen ook de verkeersregels te volgen. De lopers komen o.a. de St-Antoniuskerk – Het Zwaluwnest – Hotel Ter Elst – David Lloyd Wellness – de tennisclubs Ter Linden en Ter Eiken – sporthal Kattenbroek – golfclub Drie Eycken – Het UZA – tuincentrum Claes en Theater Cartouche op hun loopweg tegen.

P1020973

De E-Trail zal doorgaan op zondag 11 juni 2017 en deelnemers vanaf 12 jaar kunnen nu al inschrijven via de website www.abes-edegem.be. De E-trail is een samenwerking tussen de gemeente Edegem en Atletiekvereniging ABES. Uw lokale radio Frekwent was op de voorstelling  en had een babbel met Dhr. Michel Depril, coach Joggersgroep ABES.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove.