P1030509

Ongeveer 150 aanwezigen waaronder burgemeester Koen T’Sijen en enkele schepenen van de gemeente Boechout waren zaterdagmiddag jl. paraat op de viering van 50 jaar Judoclub Boechout in het kasteel Fruithof in de gemeente. Judoclub Boechout bestaat 50 jaar en heeft er al heel wat bewogen momenten opzitten. Vooral het vinden van een geschikte oefenplaats of een echte thuisbasis is nog maar net gevonden met een plaats in het mooie nieuwe sportpark Sneppenbos.

p1040488

 

 

Het ontstaan van de club dateert in 1967 uit de personeelskring van Lustrerie Massive en in een ruimte van de toenmalige fabriek in Mortsel. Maar daar bleek al snel dat er moest gezocht worden naar een geschikte eigen locatie. En dat was het begin van een rondreis tussen heel wat gemeenten. Eerst ging het naar Wommelgem. Dan naar de huidige Van Raemdonckstraat waar ook een jeugdopleiding werd opgestart. Dan ging het naar de School met de Bijbel of de huidige WigWam in de gemeente Boechout. Van daar naar het lokaal Voco dat even later onder water liep en alle oefenmatten onbruikbaar werden. Dus opnieuw verhuizen. En dit keer naar de basisschool in Vremde. Van daar ging het naar de Jan Frans Willemsschool. En met een nieuwe tussenstop in de School met de Bijbel heeft de club nu eindelijk zijn echte thuisbasis te pakken met het mooie nieuwe sportpark Sneppenbos.

p1040489

 

Het mag zeker gezegd zijn dat deze club enkel is kunnen blijven bestaan door haar schitterende familiale sfeer die er altijd geweest is. Momenteel telt een fiere voorzitster Nicole Van den Mooter opnieuw een honderdtal Judoca’s in haar club. Het is een club waar iedere sporter meteen voor wil tekenen. Hier wordt alles gedaan om de mensen goed op te leiden in een schitterende sfeer en met fijne mensen met sterke schouders in het bestuur hoorden we gisteren meermaals vertellen.

Uw lokale radio Frekwent was erbij en we hadden een korte babbel met voorzitster Nicole Van den Mooter en penningmeester Bert Hoedemakers. Ons interview hoor je zaterdag a.s. in inforadio. Voor meer informatie over deze knappe judoclub kan U terecht op de website  www.judoclubboechout.be of de facebookpagina .

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove