De zomer begint in Mortsel !

De Mortselse horeca en winkeliers heten je ook dit jaar tijdens het hele weekend van harte welkom in het commercieel centrum. Noteer alvast zaterdag 24 en zondag 25 juni.

Mortsel sma(a)kt!

Mortsel sma(a)kt! is een culinair dorp op de zuidzijde van het Stadsplein. De deelnemers zijn razend enthousiast om tijdens de vierde editie Mortsel culinair op de kaart te zetten. Zonder een gegoochel met sterrenchefs maar wel met gevestigde kwalitatieve waarden uit Mortsel en frisse nieuwkomers. De toegang is gratis en tegen een kleine vergoeding kunnen bezoekers proeven van wat Mortsel op gastronomisch vlak te bieden heeft. Van een oesterbar tot een frisse cocktail, over verrassende amuses tot een lekker dessertassortiment. 100 % genieten met aangepaste loungemuziek en swingende beats vanaf aperotijd.

Afspraak op zaterdag 24 juni én zondag 25 juni op het Stadsplein zijde Sint-Benedictusstraat en Floralaan !

logo Mortsel

Winkelen en kinderanimatie

Het commercieel centrum van Mortsel wordt op zaterdag én zondag naar goede gewoonte omgetoverd tot een winkelparadijs, met meer animatie en stijlvol winkelen in de zone op en rond de Statielei. In de voor het verkeer afgesloten Pieter Reypenslei vind je gezellige kraampjes. Ontdek braderijprijzen in alle winkels van het centrum ! Zaterdagnamiddag kan de jongste generatie op het Stadsplein (zijde stadhuis) genieten van een namiddag vol plezier en kinderanimatie.

Boekenmarkt ‘Gelezen en goedgekeurd’

Zowel op zaterdag als op zondag kan je op het Gemeenteplein allerlei verloren schatten ontdekken die wachten op een tweede leven. Je vindt er een kwalitatief aanbod aan boeken, dat veel meer is dan gewoon een rommelmarkt : literatuur, kunst, romans, geschiedenis, kinderboeken, strips… die vaak niet meer te verkrijgen zijn in de meer commerciële boekenhandels.

boekenbeurs Mortsel 6

Dansen op het Stadsplein

Trek op zondag je dansschoenen aan of kom genieten van de heerlijke danspasjes op het noordelijk deel van het Stadsplein (zijde stadhuis). Op het menu staan de Argentijnse tango en flamenco.

Veilig en goedkoop parkeren in de stadskern

Wist je dat de ondergrondse parkeergarage aan het Stadsplein plaats biedt aan 505 auto’s en 176 (gratis) fietsenstallingen ? De garage is 24/24 en 7/7 geopend. Laat je wagen tijdens het feesten veilig achter voor slechts 1 euro per uur !

boekenbeurs Mortsel 5

PROGRAMMA

Zaterdag 24 juni

Commercieel centrum :

• Stijlvol winkelen met straatanimatie : 10.00 – 18.00 uur

• Autovrije Pieter Reypenslei met kraampjes, standen en animatie : 10.00 – 18.00 uur

Gemeenteplein :

• Boekenmarkt ‘Gelezen en goedgekeurd’ : 09.00 – 18.00 uur

Stadsplein zuid :

• Culinair dorp Mortsel sma(a)kt! : 11.00 – 22.00 uur

Stadsplein noord :

• Kinderanimatie: 12.00 – 18.00 uur.

P1040368

Zondag 25 juni

Commercieel centrum :

• Zondagopening winkels

• Stijlvol winkelen met straatanimatie : 10.00 – 18.00 uur

• Autovrije Pieter Reypenslei met kraampjes, standen en animatie : 10.00 – 18.00 uur

Gemeenteplein :

• Boekenmarkt ‘Gelezen en goedgekeurd’ : 09.00 – 18.00 uur

Stadsplein zuid :

• Culinair dorp Mortsel sma(a)kt! : 11.00 – 22.00 uur

Stadsplein noord :

• Dansinitiatie Argentijnse tango en flamenco : 14.00 – 22.00 uur

FORT 4 :

• Rommelmarkt : 09.00 tot 16.00 uur.

Meer info : www.mortsel.be/mortselfeest .

Foto’s (c) Gazet van Hove.