Bij 7 op 10 zelfstandige ondernemers in Antwerpen blijft omzetverlies beperkt – 1 op 10 in zwaar weer.

 ANTWERPEN

De diverse wegenwerken in en om Antwerpen– waaronder de knip op de Leien –  hebben wel degelijk een invloed op de omzetcijfers van de meeste zelfstandig ondernemers in het Antwerpse. Een en ander blijkt uit een enquête van UNIZO Provincie Antwerpen, afgenomen bij meer dan 1.500 zelfstandig ondernemers. In 10 procent van de gevallen is sprake van een omzetverlies van 50 % of meer. 1 op 5  van de respondenten zegt geen omzetverlies te lijden en voor zo’n 75 procent van de ondernemers die meededen aan de steekproef schommelt het omzetverlies tussen enkele procenten en 25 procent.

Ondernemersorganisatie UNIZO Provincie Antwerpen hield de enquête vlak voor de start van de knip op de Leien en deed de steekproef nog eens over enkele dagen nadat deze verkeersingreep op de Antwerpse verkeersader plaatsvond. De vandaag voorgestelde cijfers zijn het vergelijkende resultaat tussen deze twee momentopnames. Uit de enquête die werd uitgestuurd blijkt ook dat al 90 procent van de respondenten de website “slimnaarantwerpen.be” kent. Zowat de helft gebruikt de site ook echt om informatie te krijgen over de diverse werven in en om Antwerpen. UNIZO Provincie Antwerpen gelooft dat dit nog beter kan en reikt de stad en de mensen achter Slim naar Antwerpen de hand om het aantal mensen dat de website gebruikt nog te verhogen.

De gemiddelde omzetdaling die uit de enquête blijkt, is voor UNIZO Provincie Antwerpen meer dan significant genoeg om op zoek te gaan naar extra maatregelen. Daarom gaat het zo vlug mogelijk een overlegstructuur met haar leden opzetten om samen naar oplossingen en verzachtende maatregelen te zoeken.  Voor UNIZO Provincie Antwerpen zijn de concrete situatie en de behoefte van de zelfstandige ondernemers immers het vertrekpunt voor verdere actie.

Unizo

“Overleggen met zelfstandige ondernemers is trouwens niet alleen van belang voor de aanpak van de huidige verkeershinder maar ook om de mobiliteit op langere termijn op een duurzame en vlotte manier te doen verlopen”, besluit Sofi Van Ussel, directeur UNIZO Provincie Antwerpen.

P1030428

Voor meer info : Sofi Van Ussel, Directeur UNIZO Provincie Antwerpen : 0477 / 52 71 74