Derde  tegenlicht | meet up  in de Antwerpse Zuidrand

Ook bij ons is de Nederlandse omroep VPRO bekend om haar spraakmakende en kwaliteitsvolle documentaires. Op een ‘ tegenlicht | meet up  avond’ kun je na het bekijken van een maatschappelijk relevante documentaire mee discussiëren en napraten over het onderwerp.

Op woensdag 21 juni 2017 zijn we in de Antwerpse Zuidrand al toe aan onze derde kijk- en discussieavond. Deze keer op basis van de Tegenlicht-documentaire ‘Still Berning’:

Bernie Sanders is de meest glorieuze verliezer in de Amerikaanse politiek. Zijn verlies was het begin van een nieuwe beweging die lokaal, digitaal en bottom-up het Amerikaanse politieke stelsel permanent wil omvormen en het tij in Washington wil keren.

File:Bernie Sanders.jpg
Bernie Sanders – foto (c) : wikipedia/ United States Congress
De Sanders-campagne schreef geschiedenis in de VS. De 74-jarige kandidaat met een enorme populariteit onder jonge Amerikanen, haalde het niet in de race naar het presidentschap. Toch was een verlies in de Amerikaanse politiek zelden zo glorieus. Zo werd met kleine donaties van burgers bij herhaling meer geld opgehaald dan Hillary Clinton kreeg aan steun van rijke financiers en grote bedrijven. Historisch was ook hoe ver Sanders als socialist wist te komen met een campagne die niet ging over de persoon, maar over politieke ideeën en fundamentele veranderingen. Inmiddels heeft zijn campagne zich ongevormd tot een permanente politieke beweging achter de schermen, die met een langetermijnvisie vele verkiezingen vooruit kijkt.

Misschien kan de aanpak van Sanders en zijn beweging ook wel inspirerend en leerrijk zijn voor ons in België ?

ACV

De Tegenlicht Meet Ups in de Antwerpse Zuidrand mikken in eerste instantie op mensen uit Mortsel, Edegem, Kontich, Hove, Lint en Boechout maar iedereen is natuurlijk van harte welkom ! Deze kijk- en discussieavonden zijn het gezamenlijke werk van de vakbond ACV en het Masereelfonds. Via de werkgroep The Coalition Of The Willing trachten zij het maatschappelijke debat in de Zuidrand extra zuurstof te geven.

Mis deze unieke avond niet en schrijf je nu al in (inschrijven is gewenst, niet verplicht).

Woensdag 21 juni om 20.00u – Cultuurcentrum Kaleidoscoop, Robijnzaal, Molenstraat 50, 2640 Mortsel (vlakbij het Sint-Jozefziekenhuis).

Info : Coalition.Zuidrand@gmail.com of 0486 / 266.615. – inkom is gratis.

Masereelfonds

Met vriendelijke Groeten

Kristien, Simon, Denis, André, Christoph en Piet van The Coalition voor de Zuidrand Antwerpen