HOVE

Gisterenmorgen was het even angstig naar de donkere wolken kijken die over de gemeente dreven, maar gelukkig waren de “weergoden” ons goed gezind.

p1050359

De Kon. Harmonie Sint-Laureys organiseerde i.s.m. de Middenstandswerking een muzikaal optreden op het gelijknamige Sint-Laureysplein. De afgelopen jaren vond dit evenement steeds eind juni plaats in het Hovese gemeentepark, ver weggestoken van de dynamiek van het zondagse gemeentecentrum. Het verplaatsen was alvast een schot in de roos. Het optreden begon om 11.00u. stipt en volgde een strakke regie. Permanent stonden er zeker 250 mensen te luisteren naar de talrijke deuntjes die onze Harmonie ten gehore bracht. Mensen die naar de winkel gingen bleven enkele minuten staan luisteren en vervoegden dan hun weg verder terwijl ze werden afgelost door anderen. Meestal mensen die je niet direct tegenkomt in het ‘Hovese circuit’. Positieve winst.

De Hovese Middenstanders zorgden voor de nodige spijs en drank, van ‘sterke tot plat water’. De hele tijd stonden vele groepjes mensen bij elkaar te praten, genietend van de mooie muzikale omgeving.

De aanwezigen konden het optreden erg appreciëren wat men kon voelen via de applausbarometer. De dirigent speelde dan ook drie extra nummers. Om 12.30u. was het optreden gedaan en voor sommigen dringend tijd om naar huis te gaan, voor anderen om te ‘netwerken’ …

p1050365

Wat opviel is dat van alle politieke fracties er vertegenwoordigers uit de Hovese gemeenteraad aanwezig waren, behalve van Ph7-Positief Hove ! Is “Muziek Op het Plein” geen positief initiatief ?

p1050361

De weken voor de manifestatie was er achter de schermen wat discussie of men het evenement niet zou organiseren tussen de kerk en C.C. De Markgraaf ? Dan blijven de parkeerplaatsen op het Sint-Laureysplein permanent ter beschikking. Moest men voor die optie kiezen dan stak men zich terug weg achter de dikke kerkmuren en zagen de meeste voorbijgangers er weer niets van. Nu zag iedereen dat er in Hove ook positieve en opbouwende activiteiten plaats vinden. Hopelijk mogen de organiserende verenigingen er ook de nodige vruchten van plukken ! Houden zo en volgend jaar nog meer volk !

p1050367

Foto’s © Gazet van Hove.